Estades temàtiques / NOU PERIODISME II / Olot

LUCÍA MAINA WAISMAN

Del 16 de setembre de 2018 al 27 de setembre de 2018

LUCÍA MAINA WAISMAN
Periodista i comunicadora social
Argentina

Biografia

Lucía Maina és una periodista i comunicadora social argentina. Es va llicenciar en Comunicació Social a la Universitat Nacional de Còrdova (Argentina), on treballa actualment com a prosecretària de Comunicació de la Facultat d’Arts. Més recentment va cursar el màster de Comunicació, Periodisme i Humanitats a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És coordinadora editorial a la revista d’art i cultura UN RATO. Alhora, s’ha especialitzat en temàtiques socials i ambientals. El seu treball ha estat publicat en diferents diaris, revistes i mitjans digitals d’Argentina, España i Mèxic. Va obtenir el II Premi MECOPH en Periodisme Literari, on va presentar un reportatge novel·lat en el llibre Ritmos para el Paraíso. Ha desenvolupat projectes de comunicació en diferents institucions i ONG.  

Projecte

El periodisme literari és una gran eina per copsar la manera i l’afectació que determinats territoris i comunitats pateixen per l’actual context de globalització. Fa temps que investigo i escric sobre les problemàtiques socials i ambientals locals i la seva relació amb determinats aspectes de la política i l’economia mundial. En aquest espai, desitjo continuar treballant en aquesta temàtica mitjançant una novella de no ficció sobre els conflictes patits a Còrdova (Argentina), a causa de les conseqüències de l’agricultura industrial en la salut i l’ecologia. Aquests conflictes van generar unes mesures sense precedents amb relació a la participació ciutadana a les democràcies actuals.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"