Estades temàtiques / NOU PERIODISME II / Olot

DON SHAFER

Del 23 de setembre de 2018 al 3 d'octubre de 2018

DON SHAFER
Locutor, estudiant i investigador
Vancouver

Biografia

Don és un veterà locutor, estudiant i consultor del Hamilton Media Group. Està compromès a fer servir tot el que ve amb una carrera en els mitjans de comunicació, així com el que està aprenent a la Universitat Simon Fraser mentre completa la seva mestria per ajudar a aconseguir un canvi social positiu.

Li interessa la relació entre els mitjans de comunicació, l’art, la cultura i la nostra interconnexió entre nosaltres, el món que compartim, i aprendre l’art de com fer preguntes boniques.

Don és un partidari convençut de les organitzacions comunitàries i ha servit en els consells de Variety the Children’s Charity, PFLAG, la Fundació de l’Hospital General de Kelowna, així com en el Consell Assessor de Degans de la Universitat de Columbia Britànica.

Els seus interessos de recerca i ensenyament inclouen mitjans de comunicació, psicologia profunda, filosofia, canvi climàtic, justícia ambiental, construcció de la pau, sostenibilitat ecològica, geografia social, art i cultura.

Projecte

Com locutor i estudiant de mitjans de comunicació, he après que les millors converses són aquelles en què la capacitat d’escoltar i de fer preguntes generoses treu a relluir el millor dels que pregunten, així com dels que contesten. Ser capaç d’anar més enllà d’un discurs públic de certesa o absolutisme i entendre per què l’assoliment d’un terreny comú no ha de ser la meta. Per tant, una bella pregunta és una pregunta ambiciosa però processable que pot començar a canviar la manera en què sentim, percebem o pensem sobre alguna cosa, i que podria servir com a catalitzador per aconseguir un canvi personal i social positiu a mesura que compartim les històries del nostre temps. Aquest projecte em permetrà explorar nous punts de partida dins de les converses i construir ponts cap a una narració més compromesa i una investigació basada en la narrativa. Aquest projecte s’esforça per il·luminar el cor d’un tema o punt de vista, i aquest lloc entre la ciència, els fets i les creences arrelades.

Visió general de Faber

Tant si són notícies sobre el nostre clima carregades amb l’apocalipsi imminent o esdeveniments políticament i socialment carregats que desafien les nostres creences culturals i tribals, totes formen part d’un paisatge mediàtic cada vegada més reduït i desafiant. La invitació a unir-me a la Residència Faber a l’octubre em va donar l’oportunitat d’explorar els nostres fòrums públics en el Programa Nou Periodisme II. Olot és l’enclavament perfecte en els contraforts dels Pirineus, on el passat i el present es donen cita per debatre sobre el nostre futur.

Vaig tenir la sort de formar part d’un grup increïble de periodistes de diverses disciplines que treballen en projectes multimèdia fascinants. Des de l’exploració de la censura, l’ètica, la guerra civil salvadorenca, l’edat adulta, la llibertat d’expressió i els drets humans, fins a històries d’amor, la relació entre l’època colonial espanyola i Catalunya, un documental sobre les dones de Reina Amalia, els conflictes socials a l’Argentina, el paper de la dona en la fotografia i com fer créixer i enfortir el col·lectiu periodístic SomAtents, que està desenvolupant noves plataformes de comunicació a mesura que construeix una organització de notícies independent.

Si la democràcia comença en la conversa, llavors necessitem trobar noves maneres de nodrir una cultura en què el poble parli rutinàriament d’aquelles coses que ens ajuden a entendre’ns els uns als altres, ja sigui sobre el nostre clima, raça, religió, gènere o política. La Residència Faber és un programa que canvia la vida i que anima aquestes converses més profundes a construir ponts en els nostres fòrums públics. Em sento honrat d’haver pogut treballar amb un grup tan talentós i un equip tan meravellós que va tenir la visió i la passió de crear aquest important programa. Animo a qualsevol que busqui una experiència sincera i desafiant i que s’hi inscrigui!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"