Estades temàtiques / DESENVOLUPAMENT LOCAL / Olot

SERGI CASTAÑÉ LÓPEZ

Del 28 de gener de 2019 al 1 de febrer de 2019

SERGI CASTAÑÉ LÓPEZ
Tècnic de l’Observatori socioeconòmic d’Osona
Baix Llobregat

Biografia

Nascut al Baix Llobregat, de classe obrera, primera generació de la seva família que va poder anar a la universitat. Politòleg expert en anàlisi de dades i en el comportament electoral i l’anàlisi de l’entorn econòmic. Treballa amb eines com l’R, SPSS, i amb coneixements de programació web, disseny de vectors, gràfics i mapes per a la visualització de dades. He estat consultor polític durant molts anys segmentant campanyes electorals, ubicant votants, analitzant el comportament electoral i fent enquestes quantitatives. Actualment treballa com a analista de dades socials i econòmics a Creacció. Li agrada treballar amb grans bases de dades per aproximar-se a la realitat i poder actuar.

Projecte

El projecte en el qual treballaré és un projecte vinculat a l’estudi de la mobilitat. Es tracta de construir un disseny metodològic de l’anàlisi de la mobilitat d’un territori amb dispersió urbana. El treball inclou una part de recerca bibliogràfica sobre casos similars, la definició de l’abast territorial i social (segmentar i acotar), la construcció d’una mostra amb representativitat territorial i la definició dels possibles agents col·laboradors. A més a més la intenció és establir un pla d’accions (cronologia, contactes i col·laboracions) i un disseny d’enquesta. Aplicarem el model a la comarca d’Osona però l’objectiu és que sigui un model d’anàlisi també aplicable a altres territoris.

La nostra estada a Faber

Som la Sandra i en Sergi, tècnics l’Observatori Socioeconòmic d’Osona. Vam anar a la residència Faber amb moltes expectatives, volíem concentrar-nos i treballar conjuntament sobre un estudi de mobilitat que volíem desenvolupar a la comarca d’Osona. Aquest repte va sorgir arran de diversos estudis i reflexions amb diferents agents del territori que marcaven les necessitats de desenvolupar un projecte integral que lligués la realitat territorial de la comarca. El motiu pel qual vam triar anar a Faber va ser precisament, per una banda, desconnectar de les dinàmiques més mecàniques de la feina quotidiana per poder-nos focalitzar en aquest projecte, i per l’altra, poder compartir experiència amb altres companys de tot el món per enriquir la nostra visió del projecte.

La primera impressió que vam tenir va ser força agradable, ja que a diferència del que esperàvem, més que desconnectar, ens vam connectar i vam compartir espais de trobada amb altres companys. Fet que ens va permetre adquirir punts de vista diferents sobre la nostra feina. L’entorn convidava també a endinsar-se a la fageda i sortir-ne ple d’idees. La intensitat dels debats amb els companys es combinava amb la tranquil·litat de la zona, la calidesa dels seus restaurants, carrers i places d’Olot.

Vam enllestir el nostre projecte sobre la mobilitat, vam aconseguir trencar les dinàmiques de la rutina per aprofundir en una estada d’inspiració, debat i feina conjunta. Recomanem l’experiència perquè ens ha permès avançar en la nostra feina i conèixer persones molt interessants.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"