Estades temàtiques / ARXIVÍSTICA / Olot

GEERT-JAN VAN BUSSEL

Del 23 d'abril de 2019 al 30 d'abril de 2019

GEERT-JAN VAN BUSSEL
Empresari, consultor, auditor i investigador sènior
Helmond

Biografia

Geert-Jan van Bussel (1960) és consultor, investigador i auditor, especialitzat en governança de la informació, arxiu digital i complicació. És un dels principals auditors de les normes de gestió i arxiu de registres (ISO 15489, ISO 16175, ISO 23081, ISO 16363 i la norma neerlandesa NEN 2082). Com a consultor estratègic, moltes organitzacions empresarials (internacionals) i agències governamentals li demanen ajuda. És professor titular i investigador a la Universitat de Ciències Aplicades d’Amsterdam i professor adjunt a la Universitat d’Amsterdam. És professor visitant en diverses universitats d’Europa. És ponent (principal) en nombrosos seminaris i conferències (internacionals), principalment sobre els efectes i la influència del processament de la informació i la gestió de la informació en el treball de les persones. Va publicar més de cent articles i quatre llibres sobre processos de negoci, govern, auditoria, compliment i arxiu digital.

Projecte

El Comportament Organitzacional és molt important per a la Gestió i Arxiu d’Informació Empresarial, però es descuida dins la literatura científica dels arxius. El meu projecte tracta de trobar una resposta a dues preguntes essencials sobre el comportament en les organitzacions, que han de ser respostes en un capítol d’un llibre que estic escrivint en aquest moment. Aquestes preguntes es refereixen a [1] els components del comportament (organitzatiu) que afecten el arxivat, i [2] la contextualització d’aquest comportament per part dels arxivers a capturar registres i arxius. En el meu projecte vull fer una anàlisi teòrica de la literatura científica, especialment pel que fa a la ciència de la gestió, la psicologia i la psiquiatria.

Enriquirà la teva vida i les teves idees

Una Residència Faber és una experiència única. La seva ubicació en un hotel meravellós amb una vista excepcional sobre l’entorn i la proximitat d’un petit però bonic poble el converteixen en un meravellós lloc per treballar. Encara que aquestes mateixes característiques fan que sigui difícil mantenir-se centrat, perquè hi ha molt a veure i molt per experimentar. Olot és un lloc amb molta història, sobretot perquè és al centre d’una antiga regió volcànica. Hi ha molta història per recordar i una visita al museu volcànic és “el que cal fer”. Però la part més inspiradora de la Residència Faber són els debats, xerrades i rialles amb altres residents, per escoltar els seus projectes, les seves presentacions i la seva vida personal. Vaig conèixer algunes persones meravelloses, especialistes en els seus camps que han contribuït molt per fer-me gaudir d’aquesta estada. Vaig aprendre molt i espero que els meus companys residents hagin après alguna cosa de mi. No puc fer més que recomanar una estada a Faber. Enriquirà la teva vida i les teves idees i opinions sobre la teva professió, sobre el teu treball (científic) i sobre com ser pragmàtic. I no oblidem que al capdavant de Faber hi han persones excepcionals: Francesc Serés, amb les seves meravelloses històries sobre les seves experiències en la vida i les sàvies lliçons que aprèn dels seus residents; i Gavina Freixa, que sempre és allà i ho posa tot fácil i amb molta cura.

Vaig acabar la feina que tenia intenció de fer? No tot: aquesta setmana va ser massa curta, però vaig fer molt. Molt més del que podria haver fet a casa, perquè sempre hi ha alguna altra cosa a fer. Tornaré, algun dia. Encara he d’acabar un manuscrit. No hi ha millor lloc per editar un manuscrit que l’ambient inspirador de Faber.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"