Estades temàtiques / ARXIVÍSTICA / Olot

MARTA MUNUERA

Del 24 d'abril de 2019 al 28 d'abril de 2019

MARTA MUNUERA
Arxivera i gestora de documents a l’Ajuntament de Terrassa
Terrassa

Biografia

La Marta Munuera és arxivera i gestora de documents des de 2001 a l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Terrassa, on ha estat treballant en la implantació del Sistema de Gestió Documental i en els últims anys en la transformació digital de l’administració. Des del 2016 també imparteix classes d’Avaluació Documental a l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió Documental a la Universitat Autònoma de Barcelona, i també altres cursos com el recent d’Arxiu Electrònic impartit a l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya. Actualment forma part de la Junta de l’Associació d’Arxivers-Gestors Documental de Catalunya i participa de forma activa en la comunitat arxivística amb ponències a jornades i congressos en matèria d’arxius i gestió documental.

Projecte

El volum de documentació electrònica ha crescut molt en els últims anys. Podrem accedir en el futur a tota aquesta documentació? La Llei 39/2015 introdueix la necessitat per part de les administracions de tenir un arxiu electrònic. Aquest no és només un magatzem o un repositori, es fonamenta en processos, en tasques, en eines, en responsabilitats, en normes i estratègies de tractament de la documentació: en una política de preservació. És per això que proposem la redacció d’un model de política de preservació per a les organitzacions. Un model que pugui ser adaptat i aplicat a qualsevol administració. Volem que el nostre treball serveixi i ajudi les companyes i companys que treballen en els arxius a tenir una eina útil per desenvolupar la seva feina diària i puguem garantir la preservació de tot el patrimoni documental que avui generen les administracions.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"