Estades temàtiques / POLÍTIQUES DE DIVERSITAT / Olot

BELÉN FERNÁNDEZ SUÁREZ

Del 28 d'octubre de 2019 al 8 de novembre de 2019

BELÉN FERNÁNDEZ SUÁREZ
Professora de Sociologia
La Corunya (Galícia)

Biografia

Belén Fernández Suárez és professora titular de Sociologia a la Universitat de La Corunya, Espanya. És doctora en Sociologia per la Universitat de La Corunya. Va defensar el seu doctorat a la Universitat de La Corunya a finals de 2015 sobre l’anàlisi de la institucionalització de les polítiques d’integració d’immigrants a escala regional a Espanya. Va obtenir una qualificació d’excel·lent amb menció cum laude i va ser guardonada amb el Premi Extraordinari a la Millor Tesi Doctoral per la Universitat de La Corunya. Les seves principals línies de recerca són les polítiques migratòries, les polítiques d’integració local i les polítiques comparatives d’immigració. Va realitzar estades de recerca a la Universitat de Califòrnia-San Diego, Universitat de Lisboa, Universitat de Sheffield (Regne Unit), Universitat de Poitiers (França) i Universitat de Califòrnia-Berkeley.

Les seves aficions inclouen la fotografia i els viatges. En la seva rutina diària li agrada passejar per la ciutat amb el seu gos adoptiu, Xan.

Projecte

A la Residència Faber treballaré en un article —que estic desenvolupant juntament amb Keina Espiñeira (Postdoc, UDC)— sobre el nou municipalisme a Madrid i Barcelona i les seves polítiques locals d’immigració. En aquesta proposta, vull analitzar fins a quin punt el nou municipalisme de Madrid i Barcelona serveix per protegir i ampliar els drets dels immigrants que es troben en una situació administrativa irregular i, en concret, fins a quin punt la governança local pot subvertir el control intern sobre aquest grup. La nostra pregunta de recerca és si és possible des de l’Administració municipal oposar-se a les pràctiques frontereres estatals, i quins són els límits.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"