Estades temàtiques / POLÍTIQUES DE DIVERSITAT / Olot

CHARO REYES

Del 21 d'octubre de 2019 al 28 d'octubre de 2019

CHARO REYES
Doctora en Antropologia Social. Membre del grup de recerca EMIGRA/Cer-Migracions de la Universitat Autònoma de Barcelona
Edimburg (Escòcia)

Biografia

Charo Reyes és membre del grup de recerca EMIGRA/Cer-Migracions de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat investigadora predoctoral (FPI) del projecte La movilidad del alumnado en la RMB: tipos, procesos y tendencias (MINECO, Plan nacional I+D+I) i del projecte RESL.eu. Reducing Early School Leaving in Europe (7th FP European Commission). En el marc d’aquests projectes ha fet la seva tesi doctoral en la qual ha investigat les relacions entre diferents entorns d’aprenentatge de les llengües, el plurilingüisme i les condicions d’integració educativa i social entre joves d’origen immigrant a Catalunya i el paper de mobilitat. També ha dut a terme projectes de recerca col·laborativa amb professorat i alumnat sobre l’experiència i les possibilitats de l’aprenentatge plurilingüe en entorns escolars multilingües i multiculturals. Avui continua col·laborant en projectes de  recerca com ara el projecte ORALPHA. Literacy of refugees and new citizens, un projecte europeu ERASMUS+ on, des d’una perspectiva interdisciplinària, s’exploren les possibilitats de promoure la inclusió social a través de la millora de la pràctica de l’ensenyament de les llengües receptores a persones immigrades i refugiades.

Projecte

La idea principal del meu projecte per a l’estada a Faber és treballar en un article que col·labori a promoure la interculturalitat i el plurilingüisme com un valor de pertinença a la societat. Per això, partiré de l’anàlisi de dades empíriques que trenquen amb els estereotips sobre usos lingüístics de la població immigrant. La meva intenció és identificar de forma més detallada el tema i els subtemes del text, dissenyar-ne l’estructura i desenvolupar-ne les idees principals. Basant-me en els resultats del meu treball de tesi (“Repertoris comunicatius de l’ alumnat d’ origen immigrant a Catalunya. Més enllà dels límits escolars”) buscaré la manera d’equilibrar la disseminació de la recerca científica amb l’elaboració d’un text atractiu per una audiència de perfils, interessos i necessitats diverses.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"