Estades temàtiques / DRETS LINGÜÍSTICS II / Olot

NARCÍS IGLÉSIAS FRANCH

Del 8 de novembre de 2021 al 12 de novembre de 2021

NARCÍS IGLÉSIAS FRANCH
Professor associat
Girona

Biografia

Narcís Iglésias és professor titular de Filologia Catalana a la Universitat de Girona (UdG), on imparteix classes d’història de la llengua i de comunicació. Va ser becari predoctoral a la UdG i lector de llengua catalana a la Universitat de París IV-La Sorbona. Pel que fa a la recerca, ha publicat diferents estudis sobre la codificació del català contemporani i sobre història comparada de les idees lingüístiques en processos de gramatització de l’àmbit romànic. Durant aquests últims anys, Iglésias ha obert diferents línies d’investigació, a la frontera entre la sociolingüística i la història cultural, pel que fa als parlants i la llengua en diferents contextos socioculturals, com els escriptors catalans durant l’exili republicà o la immigració italiana als Estats Units. Al seu torn, ha iniciat estudis sobre llenguatge polític en el marc de l’anàlisi crítica del discurs.

Projecte

Durant la meva estada a Faber em proposo estudiar els discursos sobre la diversitat lingüística, i més concretament sobre les llengües d’Espanya, i el monolingüisme que van circular en el món polític i en el món intel·lectual durant els anys de la transició. Aquesta perspectiva em permetrà completar una línia de recerca que fa poc temps he obert sobre la creació d’una opinió pública entorn de la diversitat lingüística i el monolingüisme. Fins ara m’havia ocupat del paper de la premsa i a Faber em proposo treballar amb el discurs polític i dels intel·lectuals.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"