Estades temàtiques / DRETS LINGÜÍSTICS / Olot

YAEL PELED

Del 26 d'octubre de 2020 al 6 de novembre de 2020

YAEL PELED
Investigadora associada, Facultat de Medicina, McGill University
Quebec

Biografia

La Dra. Yael Peled és investigadora associada de la Facultat de Medicina de la Universitat McGill. S’especialitza en justícia lingüística i ètica de el llenguatge, i més específicament en la filosofia moral i política del llenguatge, la diversitat lingüística i l’alteritat lingüística. El seu treball és reconegut internacionalment pel seu compromís distintiu amb una exploració interdisciplinària de el llenguatge, el poder i l’ètica d’una manera que es basa en cossos de treball tant normatius com empírics. En la seva funció actual, dirigeix ​​actualment el Health Care Access for Linguistic Minorities (HCALM), amb seu a McGill, una col·laboració interuniversitària, interdisciplinària i intersectorial encarregada d’investigar la política, la política i l’ètica de les barreres lingüístiques i lingüístiques en l’àmbit de la salut, inclosa la salut mental.

El treball de la Dra. Peled s’ha publicat en nombroses revistes de referència en filosofia, ciències polítiques i lingüística, i és autora de Normative Language Policy: Ethics, Politics, Principles (amb L. Oakes, CUP 2018), i l’editora de Language Ethics (amb Daniel Weinstock, MQUP 2020) i Language Policy and Political Theory: Crossing Bridges, Assessing Breaches (amb T. Ricento i P. Ives, Springer 2015). Anteriorment ha estat becària de la Universitat Goethe de Frankfurt am Main, la Katholieke Universiteit Leuven, la Universitat McGill, el King ‘s College London, la Universitat de Montréal, la Universitat Catòlica de Lovaina, l’Institut Van Llegir de Jerusalem i la Universitat Hebrea de Jerusalem.

Projecte

El meu principal objectiu durant la meva residència a Faber serà la finalització d’un projecte d’article manuscrit sobre el tema de la igualtat de la dignitat lingüística, i els desafiaments, ansietats i esperances que en sorgeixen en el context de les societats democràtiques multilingües compromeses amb la idea fundacional de la igualtat de la valor moral.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"