Estades temàtiques / LGTBIQ+ / Olot

ANNUKKA LAHTI

Del 3 de febrer de 2020 al 17 de febrer de 2020

ANNUKKA LAHTI
Investigadora postdoctoral, Estudis de Gènere, Universitat de Jyväskylä
Jyväskylä

Biografia

Annukka Lahti treballa com a investigadora postdoctoral a la Universitat de Jyväskylä. Està interessada en la conformació afectiva de les desigualtats entre, dins i a través de les relacions, les (bi)sexualitats i els gèneres. La seva tesi doctoral, Bisexuality in Relationships: A Queer Psychosocial Approach (Bisexualitat en les relacions: un enfocament psicosocial queer), va desenvolupar un híbrid teoricometodològic: un enfocament psicosocial queer per analitzar les relacions de les dones bisexuals. En el seu actual projecte de recerca postdoctoral, Where the Rainbow Ends, explora les ruptures de relacions entre persones queer, lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals i asexuals a Finlàndia des d’una perspectiva teòrica afectiva. Ha publicat sobre les relacions de les dones bisexuals, les desigualtats en les relacions heterosexuals, la solteria i les ruptures QLGBTIA+. El seu llibre coeditat Family and Personal Relationships under the Rainbow (en finlandès) es publicarà el 2020. Ha desenvolupat el seu pensament sobre l’afecte en el projecte d’investigació finançat per l’Acadèmia de Finlàndia Just the Two of Us? Affective inequalities in intimate relationships (projecte 287983).

Projecte

Durant la residència, treballaré en el meu projecte de recerca postdoctoral When the rainbow ends, que se centra en les experiències de separació de persones queer, lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals i asexuals a Finlàndia. En el projecte, analitzo dades d’enquestes i entrevistes de persones QLGBTIA + finlandeses que han experimentat un trencament de relació recent. L’objectiu principal del projecte és explorar com les canviants posicions socials i legals de les persones QLGBTIA + i les seves relacions s’emboliquen amb els processos afectius de les ruptures. Tracto l’esdevenir de les ruptures de les relacions a través del marc Deleuzo-Guattarian com a acoblaments, on múltiples i complexos elements s’uneixen. Aquest marc destaca els processos actuals i impredictibles de ruptura de relacions. El primer any del projecte (2017-2018) va ser finançat per la fundació Alli Paasikivi i els anys 2020-2022 són finançats per la fundació finlandesa Kone.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"