Estades temàtiques / LITERNATURA / Olot

NANCY CAMPBELL

Del 13 d'octubre de 2020 al 23 d'octubre de 2020

NANCY CAMPBELL
Escriptora
Escòcia

Biografia

Nancy Campbell és una poeta escocesa i escriptora de no ficció. Els seus llibres inclouen The Library of Ice: Readings from a Cold Climate (Simon and Schuster, 2018), Disko Bay (Enitharmon, 2015) and How To Say ‘I Love You’ In Greenlandic (Bird Editions, 2011; guanyadora del premi Birgit Skiöld Award).). Entre 2010 i 2017 va realitzar una sèrie de residències amb museus de l’Àrtic i Escandinaus per investigar els canvis culturals i la crisi climàtica al nord. Més recentment, Nancy ha treballat a Europa al UK Canal Laureate i com a becària de literatura a la Internationales Künstlerhaus Vila Concòrdia, Alemanya.

Projecte

La primera traducció a l’anglès d’una selecció de cançons sobre el món natural recollides a Groenlàndia el 1935 per l’antropòleg francès Paul-Emile Victor (publicada originalment com “Chants d’Ammassalik”, Copenhaguen: 1991). Aquests textos són l’únic registre supervivent d’una cultura oral transitòria, i un testament detallat del coneixement inuit de l’entorn àrtic. Amb l’actual enfocament global sobre l’Àrtic, una traducció i nova edició d’aquests cants beneficiarà la nostra comprensió de la regió i la seva gent.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"