Estades temàtiques

TRANSICIÓ ENERGÈTICA. Canvi climàtic

Del 1 de febrer de 2021 al 26 de febrer de 2021

 TRANSICIÓ ENERGÈTICA.  Canvi climàtic

La primera residència que vam fer sobre transició energètica va ser un èxit. Les raons i les causes que la van provocar no tan sols continuen sent vàlides, s’han agreujat. 

 Estem en un punt clau perquè hem estat capaços de predir les conseqüències nefastes que pot tenir l’ús d’energies derivades dels combustibles fòssils. Estem en un moment crucial que implica responsabilitats individuals i col·lectives: hem pogut crear la tecnologia necessària i solucionar molts problemes, tenim el coneixement de les conseqüències i sabem com estalviar-nos-les. És un debat que sobrepassa la tècnica i la ciència i s’obre a la política i a l’ètica, a un pensament històric que es projecta al futur. 

  Els reptes que ens planteja aquest futur són diversos i complexos. Ens interpel·len com a persones i com a societat, com a agents actius i passius de les causes i de les conseqüències del desenvolupament tecnològic. 

  És per això que a faberllull Olot  creiem imprescindible abordar de nou aquest tema i donar-li un tractament seriós, allunyat d’escenaris utòpics o apocalíptics. I per això, també, fem una crida a enginyers, arquitectes i ecòlegs, però també a economistes, sociòlegs i historiadors i a tot tipus de professionals i els animem a presentar projectes que segueixin les línies de treball i pensament anteriorment descrites. 

​ 

L’estada es farà a la faberllull Olot  de l'1 al 26 de febrer de 2021. 

Termini de presentació de la candidatura: 19 de novembre de 2020

Comunicació de resultats: 26 de novembre de 2020

 

Presentar candidatura

Residents

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents