Debat amb el dramaturg Josep M. Miró al Teatre Principal d'Olot

divendres, 24 / de maig / 2024 , Olot

Debat amb el dramaturg Josep M. Miró al Teatre Principal d'Olot

Debat amb el dramaturg Josep M. Miró al Teatre Principal d'Olot

El dramaturg Josep Maria Miró ha participat d’una conversa oberta al públic a La Carbonera del Teatre Principal d’Olot. Conjuntament amb Richard Huddleson i Toni Maestre, han debatut sobre els afectes i les emocions el teatre de Miró.

Moltes de les obres del dramaturg català retraten un món assetjat per múltiples violències contra els éssers més vulnerables, contra els qui no congreguen amb l’hegemonia sexual, racial, de gènere o de classe. Aquestes víctimes de l’abús i l’explotació estan marcades per la por, la culpa i la ràbia. Viuen en un clima d’alarma social constant, fet que provoca la desconfiança en el propi veí.

Maestre i Huddleson han preguntat a Josep Maria Miró sobre totes aquestes emocions negatives que impregnen els seus personatges, però també sobre quin és el paper que exerceix en la seva obra dramàtica l’optimisme, la fe i l’esperança. En aquest sentit han volgut subratllar la capacitat que el teatre ha desenvolupat tradicionalment per a imaginar altres mons possibles.

La conversa oberta al públic olotí s’ha produït després d’una activitat interna de Josep Maria Miró amb els residents de l’estada “Fibres sensibles: pensar els afectes en la cultura catalana”. Miró i els residents han reflexionat sobre la capacitat alliberadora i regeneradora del teatre.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"