Trobada de les residents del projecte Resilience amb La Iera i XES Garrotxa

dimecres, 25 / d’octubre / 2023 , Olot

Trobada de les residents del projecte Resilience amb La Iera i XES Garrotxa

Trobada de les residents del projecte Resilience amb La Iera i XES Garrotxa

Avui les residents del projecte Resilience s’han trobat amb dues entitats locals, la Iera i XES Garrotxa. La trobada ha començat amb l'explicació d'una representant de la Iera, on les residents van poder conèixer que el sentit i l'objectiu d'aquesta associació és crear un espai comú entre creadores i artesanes locals, per teixir una xarxa de suport, tenir més visibilitat i ser una opció real entre les habitants del territori. A continuació, cadascuna de les residents ha intervingut explicant de quina forma estaven elles directament o indirectament involucrades amb l'artesania i què suposava per als seus pobles i la seva cultura, i han mostrar imatges de l'artesania dels seus pobles, explicant el significat, els processos, algunes anècdotes, dificultats, reptes de futur i posant en valor el paper de la dona.

Amb les seves aportacions s’ha creat una interessant interacció gràcies a la qual han sorgit preguntes i curiositats adreçades a elles, i com a resultat s’ha conclòs que en les cultures indígenes, l'artesania està molt arrelada encara a la cultura i la tradició i és una part molt important en la vida d'aquests pobles, d'una forma holística. El vincle amb l'artesania és molt fort. En canvi, en les societats occidentals com la nostra, aquest vincle s'ha perdut, s'ha trencat i per això l'artesania no es valora, no està en el lloc de la tradició on li pertocaria; aquest punt ha obert nous interrogants i s’han explorat respostes sobre com es podria reprendre aquest lligam amb l'origen artesà. En aquest punt, després d'una hora llarga de trobada, han anat a visitar alguns dels locals membres de La Iera, com L'Artiga, la botiga-taller tèxtil de la Carlota Rodríguez i Glauc, i les residents han pogut conèixer l'origen, el procés i el funcionament de cadascun d'aquests projectes.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"