Fira d'Streamakers 

divendres, 5 / de maig / 2023 , Olot

Fira d'Streamakers 

Fira d'Streamakers 

La Fira d'Streamakers va consistir en una exposició a l'aire lliure de projectes sobres transició energètica i consum responsable que van fer els alumnes a les seves escoles. Més de 500 alumnes van exposar durant el matí al Firal d'Olot els seus projectes de robòtica a la Fira d'Steamakers. Des de les 11h fins a les 14h van participar 35 escoles d'arreu de Catalunya amb els quatre instituts d'Olot i el de Besalú. També van haver-hi estudiants d'Alcoi, Granada, Perpinyà o Cantàbria. En total, més de 500 alumnes i 100 projectes que van fer que en aquesta edició el certamen doblés la seva capacitat.

John Maloney explica: "Em va encantar veure l'exposició de projectes dels estudiants divendres. Escoltant els alumnes explicar la seva feina, estava clar que s'havien esforçat molt en els seus projectes i que havien après molt en el procés: STEM, treball en equip, com construir coses, com resoldre problemes... i com presentar allò que havien après en anglès."

"Dissabte, vam tenir l'oportunitat de compartir MicroBlocks a la conferència Robolot, primer al discurs d'obertura i després durant tres tallers de MicroBlocks a la tarda dirigits per Bernat Romagosa. Els participants als tallers van aprendre a programar dos microcontroladors diferents. Van començar amb un programa animat d'etiquetes identificatives, i després van passar a crear un joc de pedra, paper o tisora per al microbit que s'activava agitant la placa. Després van canviar a la placa ED1 i van millorar el joc amb gràfics de colors. Alguns dels participants van seguir explorant la creació de música, lús de sensors i la connexió de components addicionals.", afegeix.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"