Activitats de Magdalena Szkwarek

dilluns, 12 / de setembre / 2022 , Andorra

Activitats de Magdalena Szkwarek

Activitats de Magdalena Szkwarek

L'objectiu de la meva estada a Andorra va ser traduir la poesia de la poeta andorrana Teresa Colom. L'entorn ofert per Faber va facilitar molt aquesta tasca i resulta que una bona quantitat de poemes ja està traduïda al polonès.

A la sala d'exposició de Govern, on hi ha l'exposició „Abecedari Solidari, homenatge al poeta Miquel Martí i Pol”, es va organitzar el recital poètic amb Teresa Colom on va participar, entre d'altres, la Ministra de Cultura d'Andorra i un poeta , escriptor i crític literari David Castillo. La meva breu presentació sobre la percepció de la literatura en català a Polònia va obrir la trobada. La lectura de la poesia en català i polonès va ser punt clau de la tarda i al diari barcelonins „El Punt Avui” es pot llegir nota sobre aquesta meravellosa trobada poètica (https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/ 19-cultura/2180854-teresa-colom-en-polones.html)

La meva arribada a Andorra va despertar interès de diversos mitjans de comunicació. A les pàgines web (https://forum.ad/la-setena-resident-magdalena-szkwarek-ja-es-a-faber-andorra/ i https://www.altaveu.com/actualitat/cultura/poeta- polonesa-preten-traduir-teresa-colom-ingressa-faber-andorra_41053_102.html ) i als diaris "Bon dia", "Diari d'Andorra" i "El Periódico d'Andorra" es van publicar textos sobre la meva feina i entrevistes amb mi sobre la poesia i literatura. També vaig tenir l'oportunitat i plaer parlar amb Xavi Albert al programa “Obert per vacances” a la Ràdio Andorra.

Vaig aprofitar també la meva estada per visitar la Biblioteca Nacional d'Andorra i la Biblioteca Public de Govern on vaig poder veure les instal·lacions, vaig conèixer història de les biblioteques i vaig intercanviar les experiències amb les directores de les dues institucions Júlia Fernández i Inés Sánchez, a les quals agraeixo molt el temps dedicat.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"