Trobada amb Òmnium Cultural, Maite Puigdevall

dissabte, 6 / de novembre / 2021 , Olot

Trobada amb Òmnium Cultural, Maite Puigdevall

Trobada amb Òmnium Cultural, Maite Puigdevall

El dissabte dia 6 de novembre va tenir lloc a Vic la trobada anual d’Òmnium Cultural (OC). Un dels objectius de la trobada era oferir informació a les 50 seus d’OC per preparar els seu plans anuals d’acció pel 2022.

Des de gener de 2021 el grup de recerca Idendi.cat, a la Universitat Oberta de Catalunya, està col·laborant amb OC en el marc d’una recerca-acció col·laborativa. Maite Puigdevall, juntament amb Joan Pujolar són els investigadors principals del projecte de recerca Equiling-cat (Els nous parlants de català com a agents de transformació lingüística de Catalunya). Els objectius més destacats d’aquest projecte són:

  • Impulsar i generar espais de trobada, interrelació, vincle i complicitat entre catalanoparlants i nous parlants que vulguin usar la llengua però que no troben espais per fer-ho.

  • Fomentar una consciència sociolingüística crítica entre els participants i participar en col·laboració en noves formes de ciutadania sociolingüística.

En el taller que portava per títol “Del vincle a l’ús. Espais d’aprenentatge informals de la llengua” s’hi va presentar l’experiència de Mataró on des de fa un parell d’anys es va iniciar una activat impulsada per vàries entitats de la ciutat, entre les quals 17 centres eductius de primària i secundària, per tal d’organitzar grups de conversa entre voluntaris i pares i mares de les escoles d’orígens diversos i que volien practicar el català.

La idea és començar a estendre el projecte cap a altres territoris el proper any 2022 amb l’assessorament de la seu central d’OC.

Durant el debat hi van intervenir diversos directors de seus d’Òmnium entre les quals Núria Batallé, d’OC Garrotxa i que va explicar que recentment s’havia creat una comissió per a la llengua Olot-Garrotxa (CLOG), compost per de nou organismes tant públics com del tercer sector amb l’objectiu de coordinar-se per impulsar accions per a la promoció del català a la comarca.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"