Robolot Online: Projecte de Qualitat de l''aire a l''Aventura del Saber de La2 de RTVE

dilluns, 21 / de juny / 2021 , Olot

Robolot Online: Projecte de Qualitat de l''aire a l''Aventura del Saber de La2 de RTVE

Robolot Online: Projecte de Qualitat de l''aire a l''Aventura del Saber de La2 de RTVE

Dilluns 21 de juny RTVE va convidar Toni Moreno i Federico Coca a parlar del projecte Educacont, sorgit d’una estada a Faberllull d’Olot al 2018 i que pretén donar eines als centres educatius per tal d’estudiar la qualitat de l’aire. L'entrevista es va fer en un programa de divulgació didàctica i cientificotecnològica: “La aventura del saber”, que s’ emet diàriament a La2 .

Tot i que el projecte va néixer al Robolot 2018, és un projecte obert, amb molta presencialitat a Catalunya, gràcies a la feina de formació feta des de Robolot Team en col·laboració amb el departament d’educació i centres pilot de referència com és l’IE Greda d’Olot, un centre que des de fa temps, treballa amb projectes molt engrescadors i vivencials que indueixen uns aprenentatges ben sòlids i que creen interès entre els alumnes del centre.

Es tracta de construir i programar una estació que mesura paràmetres qualitatius de l’Aire com són les micropartícules més petites de 2,5 micres o el diòxid de nitrogen (NO2), factors contaminants que poden convertir l’aire respirat en tòxic i generador de malalties. Així de simple i així d’important. Estudiar-ho a un llibre de text és interessant, però poc eficient des del punt de vista didàctic. Aprendre això mateix a partir de l’experimentació, de forma més dinàmica i vivencial, genera uns coneixements sòlids i perdurables. Un aprenentatge real i útil per a la vida. En aquest cas, per conservar-la. El projecte està viu i anirem difonent les novetats.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"