Catalunya i Escòcia, els propers a ser el centre en les activitats de Faber

Can Trincheria (Olot) | 1 de novembre 2016

dimarts, 1 / de novembre / 2016 , Olot

Catalunya i Escòcia, els propers a ser el centre en les activitats de Faber

Catalunya i Escòcia, els propers a ser el centre en les activitats de Faber

La situació política a Catalunya i Escòcia seran els temes de les dues activitats que Faber organitza aquesta primera setmana de novembre. D’una banda, el dimecres 2 de novembre, Andrew Dowling, historiador de la Universitat de Cardiff, analitzarà el procés d’independència de Catalunya amb el seu historiador Jaume Claret i, d’altra banda, David Manderson, escriptor resident a Glasgow, la seva visió del moviment independentista escocès el dijous 3 de novembre. Dowling i Manderson formen part del segon grup de residents que van arribar a Faber aquest 2016.

L’historiador de la Universitat de Cardiff ha dedicat bona part de la seva recerca a estudiar la història de Catalunya i, en els últims anys, ha centrat el seu interès en el procés de sobirania aquí. La seva perspectiva, tant informada com externa, el converteix en un excel·lent comentarista per valorar la situació actual a Catalunya. El professor Dowling es troba en les etapes finals d’escriure un estudi titulat La independència catalana i el futur de l’Estat espanyol (Ashgate, que es publicarà el 2017), el motiu final de la seva estada amb la Residència Faber d’Olot. Paral·lelament a Jaume Claret, director de la llicenciatura d’Història, Geografia i Història de l’Art de la Universitat Oberta de Catalunya, acollirà un debat obert i raonat sobre la història recent de Catalunya, basada en el passat immediat i les referències necessàries a la nostra política i paisatge cultural L’esdeveniment tindrà lloc el dimecres 2 de novembre a les 19 h a Can Trincheria (carrer de Sant Esteve, 29, Olot).

David Manderson es defineix com un “veterà de la part perdedora en la votació per la independència escocesa”. Escriptor i acadèmic, el seu vot per a la independència escocesa es va fer evident en el llibre The Glass Half Full: Moving Beyond Scottish Miserablism, que porta el subtítol, “un llibre d’autoajuda per a la psique escocesa” i està definit pel seu coautor com a mira l’adolescència esquizofrènica que afligeix ​​tota la nació. Veu la derrota del  no com una derrota, sinó com un pas més cap a la independència, que Brexit ha accelerat. I espera amb interès el dia que Escòcia creixi. L’activitat, en què també participarà el director de Faber, Francesc Serés, serà en anglès sense interpretació simultània, el dijous 3 de novembre a les 19 h al Casal Marià (passeig de Ramon Guillamet, Olot).

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"