Faber acull la transició energètica del 5 al 28 de març amb professionals d’arreu

dimarts, 6 / de març / 2018 , Olot , Nació Garrotxa

Faber acull la transició energètica del 5 al 28 de març amb professionals d’arreu

Faber acull la transició energètica del 5 al 28 de març amb professionals d’arreu

El debat que es proposa vol allunyar-se d’escenaris utòpics o apocalíptics i abordar un pensament històric que es projecta cap al futur.

https://www.naciodigital.cat/garrotxa/noticia/18178/faber/acull/transicio/energetica/al/28/marc/amb/professionals/arreu

Faber, la Residència d’Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya a Olot, acull de 5 al 28 de març un dels reptes més importants de la humanitat aquest segle XXI: la transició energètica, en que durant aquest mes enginyers, arquitectes i ecòlegs, però també economistes, sociòlegs i historiadors, i tot tipus de professionals treballaran i presentaran els seus projectes relacionats amb energies renovables.

L’accés a l’energia i el seu ús han estat dos dels motors de la història de la humanitat. També els que l’han portat cap a zones perilloses i, fins i tot, els que n’amenacen el futur. Estem en un punt clau perquè hem estat capaços de predir les conseqüències nefastes que pot tenir l’ús d’energies que produeixen les energies derivades dels combustibles fòssils.

Vivim un moment crucial que implica responsabilitats individuals i col·lectives: hem pogut crear la tecnologia necessària i solucionar molts problemes, tenim el coneixement de les conseqüències i sabem com estalviar-nos-les. És un debat que sobrepassa la tècnica i la ciència i s’obre a la política i a l’ètica, a un pensament històric que es projecta cap al futur.
Els reptes que ens planteja aquest futur són diversos i complexos. Ens interpel·len com a persones i com a societat, com a agents actius i passius de les causes i de les conseqüències del desenvolupament tecnològic.

És per això que a Faber creuen imprescindible abordar aquest tema i donar-li un tractament seriós, allunyat d’escenaris utòpics o apocalíptics. I per això, també, han fet una crida a enginyers, arquitectes i ecòlegs, però també a economistes, sociòlegs i historiadors i a tot tipus de professionals i els han animat a presentar projectes que segueixin les línies de treball i pensament anteriorment descrites.

Durant aquesta estada els residents es reuniran amb diversos  professionals  de  la comarca  i  de  fora, i també faran algunes activitats.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"