El psicoanalista nord-americà treballa amb QLGBTI en 3 contextos: consultoria, escoles públiques i presons

Estudis de gènere a la Universitat de Barcelona | 25 de febrer de 2020

dimarts, 25 / de febrer / 2020 , Olot

El psicoanalista nord-americà treballa amb QLGBTI en 3 contextos: consultoria, escoles públiques i presons

El psicoanalista nord-americà treballa amb QLGBTI en 3 contextos: consultoria, escoles públiques i presons

Vull agrair a la professora Teresa Cabruja Ubach la invitació per parlar amb els seus estudiants de postgrau en la seva classe, “Deconstrucció de la psicopatologia, genere i poder”.

Vaig descriure la residència temàtica a Faber del febrer de 2020 sobre QLGBTI, i vaig parlar com una practicant clínica en la pràctica privada durant més de 25 anys. Volia donar-los una idea de les diferències entre la teoria i la pràctica, com la teoria informa i dóna forma als enfocaments de tractament i de vegades cal mantenir les nostres teories a la lleugera per conèixer els clients on són.

Les feministes psicoanalítiques i les dones en la psicoanàlisi representen dos discursos diferents, el de la practicant i el de la teòrica, aquesta última més involucrada en l’activisme i la política. L’article seminal de Deborah Britzman, “Teoria Queer, hi ha una Pedagogia Queer? O deixa de llegir directament”, ofereix mètodes per imaginar la diferència en els seus propis termes: com Eros, com a desig, i com a base de la política. Aquesta teoria insisteix a utilitzar el mètode psicoanalític que la relació entre el coneixement i la ignorància no és ni oposada ni binària, sinó que s’impliquen mútuament, estructurant i reforçant formes particulars de coneixement i formes d’ignorància.

Es van examinar diversos casos hipotètics:

  1. Valentine Road —documental sobre l’assassinat el 2008 de Larry King, de 15 anys d’edat, per un company de classe que no podia tolerar les qüestions transgènere de Larry.
  2. Qüestions de gènere a les presons. Qui són més violents: els homes o les dones? Experiències de persones transgènere a la presó.
  3. Experiències de trauma d’individus QLGBT: un cas de violència domèstica.
  4. Sortir com a lesbiana en un matrimoni heterosexual, tots dos individus amb antecedents llatins / catòlics.
  5. El gènere revela les parts

Els estudiants que parlaven anglès van poder participar plenament en la discussió que va incloure les diferències i similituds entre els programes de Barcelona i Los Angeles en salut mental, salut pública, presó, escola i la política i les lleis: SIDA, intimidació, educació sexual, tolerància.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"