Intercanvi d’experiències entorn a la creació i consolidació d’un observatori socioeconòmic d’un territori

Olot | 30 de gener de 2019

dimecres, 30 / de gener / 2019 , Olot

Intercanvi d’experiències entorn a la creació i consolidació d’un observatori socioeconòmic d’un territori

Intercanvi d’experiències entorn a la creació i consolidació d’un observatori socioeconòmic d’un territori

La reunió entre Dinamig i Creacció va representar un intercanvi d’experiències entorn a la creació i consolidació d’un observatori socioeconòmic d’un territori. Ens vam adonar que malgrat l’objectiu era similar, els enfocs són diferents. En el cas d’Osona, l’observatori socioeconòmic s’ha dissenyat des del seu inici com un element estratègic dins l’agència de desenvolupament local, pensat per generar coneixement, socialitzar-lo i transformar. L’observatori treballada des de dues grans línies de treball una de monitorització de la realitat comarcal, aportant elements per l’anàlisi i  diagnosi del territori que ajudin a la presa de dedicions a nivell de responsables tècnics i polítics, i una altra línia inspiradora per apropar les megatendències al territori. En aquest sentit, l’observatori està creat per un equip tècnic especialitzat que lidera i dinamitza diferents espais de debat i reflexió entorn al coneixement creat.

Pel que fa a l’observatori de la garrotxa, el plantejament és diferent, l’observatori va néixer com a iniciativa d’un grup d’empresaris que volia recollir en un informe els principals indicadors de la Garrotxa. L’any 2016 aquest grup d’empresaris va demanar a l’administració que assumís la tasca d’elaboració d’aquest document. L’observatori de la garrotxa no disposa d’un equip tècnic especialitzat sinó que són els tècnics referents de les diferents entitats que seleccionen uns indicadors i elaboren un informe sectorial que posen en comú per elaborar un informe anual sobre la comarca. Els indicadors estan treballats en 3 eixos; ambiental, social i econòmic. Actualment estan fent un replantejament per definir una lectura diferents i més global dels indicadors, alineant-se amb els objectius de desenvolupament sostenible.

Aquesta reunió va servir com intercanvi i espai de reflexió per ambdues entitats per obrir noves línies d’enfocament dels respectius observatoris.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"