Estades temàtiques / Teixir una xarxa és brodar un cosmos / Olot
ANA VIVERO
Del 26 de maig de 2025 al 30 de maig de 2025

Biografia
La pràctica artística de l'Ana Vivero se centra en la intersecció entre art i ecologia. El 2022, va idear i fundar, el col·lectiu Tornen les Esquelles, que amb un enfocament ecofeminista i de disseny no extractiu, es dedica a la creació d’art tèxtil contemporani amb llana local, explorant la relació entre la cultura ramadera, les polítiques públiques i les pràctiques artístiques.
Ha fet la direcció artística de l’exposició "Placenta" al Taller Aeri d'Aurèlia Muñoz (Galeria Grau-Garriga, 2023) i "Futurs Pastorals. Les migracions de la llana" (MATERFAD i Museu del Disseny de Barcelona, 2023). És coautora del llibre Diari de Camp (2022), que documenta l'experiència de Tornen les Esquelles dins el projecte Lab Collserola (EINA Obra, 2022). En el marc de la Biennal Manifesta 15, va continuar amb la direcció artística dels projectes "Banquet per Collserola" (Torre Negra, Sant Cugat, 2023) i "C.A.LL" (Tres Xemeneies, Sant Adrià, 2024).
Projecte
Prèviament a la residència a Faberllull Olot, l’Ana establirà una col·laboració amb Prem Puig, pastor de Mieres, per treballar amb la llana del seu ramat. Aquest projecte servirà per explorar com la llana es pot utilitzar dins de pràctiques artístiques contemporànies mentre s’investiga el seu paper en els sistemes agroecològics. Farem una peça de feltre que es brodarà col·lectivament, mitjançant aquesta experiència, busquem enfortir el vincle entre l'art tèxtil i la cultura ramadera local, obrint noves possibilitats per a futures col·laboracions.