Estades individuals / Olot

GRACIA 'CIANGA' MWAMBA

Del 21 d'octubre de 2024 al 28 d'octubre de 2024

GRACIA 'CIANGA' MWAMBA
Professora d'art
EUA

Biografia

Gracia "Cianga" Mwamba és una artista congolesa establerta a Califòrnia, passant per Sud-àfrica. Cianga, receptora de la beca Starshine & Clay de Cave Canem + EcoTheo, crea un treball interdisciplinari que pretén descolonitzar i interrompre el llenguatge. Actualment és candidata a MFA i ha rebut residència i suport de beques de l'Arts & Research Center de la UC Berkeley, els poetes de Brooklyn i l'Atlantic Center for the Arts. El seu treball es pot trobar o es publicarà a Foglifter Journal, Rappahannock Review, EcoTheo Review i en altres llocs. Escriu, dibuixa, composa, actua amb la creença de l'art negre com a alegria radical i protesta crítica.

Projecte

Allegiance és una col·lecció de poesia completa que explora l'experiència dels refugiats congolesos per honrar la història no parlada i reclamar l'atenció sobre el mal que està fent la indústria minera a l'Àfrica central. Inspirat en el mateix viatge de Cianga com a refugiada, l'obra pretén destacar diverses experiències amb les seqüeles de l'imperialisme. El temps a Faberllul el destinarà a l'escriptura d'aquests poemes i a la recerca d'històries rellevants.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"