Estades individuals / Olot

JOAN ROTGER JULIÀ

Del 21 d'octubre de 2024 al 28 d'octubre de 2024

JOAN ROTGER JULIÀ
Poeta, músic i enginyer
Barcelona

Biografia

Joan Rotger Julià és poeta, músic i enginyer. Mitjançant la seva pràctica artística explora terrenys que el remouen com el rebuig generalitzat al canvi, la normativitat que oprimeix l’expressió individual i els intersticis de les relacions personals. Actualment està investigant sobre la ideació del suïcidi i la construcció de la masculinitat.

Va estudiar de forma escalada Jazz i Música Moderna al Taller de Músics (ESEM) i Enginyeria d'Energies Renovables a la UPV/EHU. En l’àmbit musical, forma part del grup de música Dahlia i ha participat en altres projectes com Atzur i Verlaat. Pel que fa a la poesia, ha estat finalista del Premi de Poesia Jove Gumersind Gomila 2022 i del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra 2023. Recentment, ha participat en diferents festivals de poesia arreu del territori de parla catalana. L’abril de 2024 va publicar Interstici (Llentrisca edicions) amb Cecília Navarro Frau i Anaïs Faner Anglada.

Projecte

Durant la seva estada a Faberllull, Joan Rotger Julià i Anna Irina Russell duran a terme un treball conjunt, posant en relació el joc i el plec com a exemples de fissures de la realitat i, per tant, que poden entendre’s com un espai de possibilitat per a altres configuracions.

La seva investigació sobre la idea del plec es desenvoluparà des de la conjunció entre una experimentació amb el llenguatge poètic i un treball matèric amb el teixit. Frunzir, doblegar, desplaçar o solapar seran alguns dels gestos comuns a partir dels quals exploraran els límits d’aquesta relació envers el joc.

Una de les preguntes que transitaran és com aquest joc dilata els límits de l’espai relacional, és a dir, com es dilueixen/deformen/transformen les dinàmiques relacionals entre persones i entorn, situant el plec com a espai matèric i metafòric d’aquest fet.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"