Estades individuals / Olot

ANNA IRINA RUSSELL

Del 21 d'octubre de 2024 al 28 d'octubre de 2024

ANNA IRINA RUSSELL
Artista
Barcelona

Biografia

Anna Irina Russell és una artista visual resident a La Escocesa i anteriorment ho va ser a Hangar. La seva pràctica artística utilitza l'escultura i la instal·lació com a base per especular sobre processos de comunicació no hegemònics. En els últims anys, ha dut a terme un treball a partir de materials tous i membranes inflables, explorant un procés específic de comunicació animal, on aquests augmenten de volum o inflen una membrana per tal de comunicar-se o protegir-se d'un perill.

És graduada en Belles Arts per la UB (2015) on també va cursar el Màster d’Art Sonor (2018). Ha exposat individualment a Écart (Canadà), a Bombon Projects (Bcn) i al 2022 li van otorgar el Premi Miquel Casablancas. Actualment té obra a La Panera de Lleida i acaba de publicar un llibre d’artista amb l’editorial Brillo. Ha exposat en espais com: Arts Santa Mònica, MACBA, CCCB, La Casa Encendida, Fundació Brossa, Blueproject Foundation, Fundació Suñol, Can Felipa, Cityart (Milà), Westwerk (Hamburg), entre d’altres.

Projecte

Durant la seva estada a Faberllull, Anna Irina Russell i Joan Rotger Julià duran a terme un treball conjunt, posant en relació el joc i el plec com a exemples de fissures de la realitat i, per tant, que poden entendre’s com un espai de possibilitat per a altres configuracions.

La seva investigació sobre la idea del plec es desenvoluparà des de la conjunció entre una experimentació amb el llenguatge poètic i un treball matèric amb el teixit. Frunzir, doblegar, desplaçar o solapar seran alguns dels gestos comuns a partir dels quals exploraran els límits d’aquesta relació envers el joc.

Una de les preguntes que transitaran és com aquest joc dilata els límits de l’espai relacional, és a dir, com es dilueixen/deformen/transformen les dinàmiques relacionals entre persones i entorn, situant el plec com a espai matèric i metafòric d’aquest fet.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"