Estades individuals / Olot

J. A. HOPKIN

Del 3 de juny de 2024 al 10 de juny de 2024

J. A. HOPKIN
Escriptor, editor i nadador.
Regne Unit

Biografia

James Hopkin va estudiar Anglès i Filosofia, aconseguint matrícula d'honor a Manchester, seguit d'una distinció en els seus estudis de màster en ficció moderna a la UEA, Norwich, i una beca de l'Acadèmia Britànica per al seu doctorat a York i la UEA. El 1998, va començar a escriure sobre literatura per al New Statesman i al The Guardian, per a aquest últim entrevistant a Rozewicz, Milosz, Szymborska, Stasiuk, Tokarczuk i altres.

Publicant contes des de 1994, Hopkin va guanyar el primer premi Norwich de Literatura (UK Arts Council) el 2002 amb el conte Even the Crows Say Krakow, que va ser publicat posteriorment per Picador per a qui va signar el 2003. Winter Under Water, la seva primera novel·la es va publicar amb l'aclamació de la crítica el 2007 i es va tornar a publicar el 2014. Tots dos llibres també estan disponibles com a llibres electrònics.

L'any 2007, va ser professor convidat de literatura a la Universitat de Leipzig i ha estat escriptor en residència a diversos països d'Europa, llegint la seva ficció en festivals d'arreu del continent, com ara Edimburg, Tbilisi, Zagreb i Viborg (Dinamarca). Les seves històries curtes han estat àmpliament antologiades, inclosa a l'antologia de l'Edinburgh International Book Festival, Elsewhere (2012). Nou de les seves històries han estat dramatitzades per BBC Radio 3 i 4, incloses A Dalmation Trilogy, A Georgian Trilogy i històries ambientades a Viena i Berlín. També va treballar com a escriptor col·laborador a la pel·lícula, Fishermen's Conversations (2015).

Va guanyar un JB Priestley Award el 2010, un Society of Authors' Award el 2011 i va ser finalista per al Manchester International Fiction Prize el 2013, amb la història, The Resistible Rise of Arturo Ui's Arm (ambientada a Berlín) . L'octubre de 2014, se li va concedir una placa de banc de Cracòvia a la ciutat de la literatura de la UNESCO.

El nou treball inclou la novel·la Say Goodbye to Breakfast (Picador) i els contes recopilats, Fairy-tales for Fugitives (Picador). Continua promocionant la literatura europea al Regne Unit, trobant regularment editorials del Regne Unit per a escriptors d'arreu del continent.

Projecte

"Una setmana no és gaire llarga per acomodar-se, establir una rutina i escriure, però espero fer les notes suficients per compondre un conte ambientat a Olot i els seus voltants".

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"