Estades temàtiques / Fibres sensibles: pensar els afectes en la cultura catalana contemporània / Olot

JOSEP MARIA MIRÓ

Del 20 de maig de 2024 al 24 de maig de 2024

JOSEP MARIA MIRÓ
Autor i director teatral
Barcelona

Biografia

Autor de teatre traduït a una vintena de llengües i amb més d’un centenar d’estrenes i lectures dramatitzades a tot el món. Ha rebut nombrosos guardons entre ells el Premio nacional de literatura dramática 2022 per "El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc", pel qual també va rebre el 2023 el premi de la crítica a millor text i el 2020 el XLV Premi Born, prestigiós guardó que ja va obtenir el 2009 amb "La dona que perdia tots els avions" i el 2011 amb "El principi d’Arquimedes", estrenat en més de 40 països. El 2018 va rebre el Premi Max a millor text per "Temps salvatge" i el passat 2023 el XXXII Premi Jardiel Poncela amb el seu darrer text "El monstre". És el responsable de les adaptacions teatrals "Reis del món", "Els homes i els dies", "L’amic retrobat" o "Neus Català, un cel de plom", entre d’altres. Combina l’escriptura amb la direcció escènica i la docència.

Projecte

Convidat com a autor teatral en una jornada a porta tancada amb els residents de l'estada “Fibres sensibles: pensar els afectes en la cultura catalana contemporània” compartirà amb el grup de treball alguns aspectes sobre emocions, ideologia i motors ètics en l'escriptura teatral. Es posarà la lupa en quatre obres: "El principi d'Arquimedes", "Nerium Park", "Temps salvatge" i "El cos més bonic que s'haurà trobat mai en aquest lloc". Posteriorment tindrà lloc una sessió pública sobre els principals aspectes sorgits d'aquestes converses juntament amb Toni Maestre i Richard Huddleson.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"