Estades individuals / Olot

CLÉMENCE DEMAY

Del 3 de juny de 2024 al 10 de juny de 2024

CLÉMENCE DEMAY
Traductora
Bordeus (França)

Biografia

Clémence Demay és una estudiant de doctorat en Literatura Hispànica a la Universitat de Toulouse Jean Jaurès (CEIIBA). Codirigida amb la Universitat de Querétaro a Mèxic, la seva tesi doctoral se centra en l'escriptura del cos en la poesia espanyola bilingüe contemporània de Natalia Toledo i Irma Pineda. En la seva recerca, examina els cànons literaris de l'escriptura poètica contemporània, especialment de les dones indígenes, destacant el ric patrimoni literari en llengües natives de Mèxic. Paral·lelament a la seva tasca com a investigadora, gràcies al finançament de l'Institut Ramon Llull, va traduir la col·lecció Poétiques du Corps de Mireia Calafell (Poètiques del cos, Ed. Galerada, Barcelona, 2006), publicada a la revista Le Journal des Poètes (novembre 2022) , i va participar en una antologia de poesia catalana publicada a la revista Bacchanales, editada per Pierre Vieuguet.

Projecte

Durant la seva estada a Faberllull, vol ampliar el treball de traducció de veus de dones de la literatura catalana, que encara es tradueixen poc al francès. El seu pla és centrar la recerca en dones poetes del període franquista, com Josefa Contijoch, l'obra de la qual no s'havia publicat mai en francès abans dels pocs poemes que va poder traduir a la propera antologia de Bacchanales. Li agradaria poder consultar les col·leccions de l'Institut, i en particular les de les biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona, per identificar obres que puguin ser interessants de traduir, però que són pràcticament inaccessibles a França. També podrà aprofitar la seva estada per conèixer autors que, com Josefa Contijoch, encara són vius, i que em podran donar el seu punt de vista tant sobre la selecció com sobre les meves opcions de traducció.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"