Estades individuals / Andorra

MARTA GRAU RAFEL

Del 27 d'abril de 2024 al 21 de maig de 2024

MARTA GRAU RAFEL
Guionista, escriptora i script editor audiovisual
Barcelona

Biografia

Llicenciada en comunicació audiovisual i doctora en comunicació social per la UPF, ha escrit llargmetratges i sèries, entre els quals destaquen Tros (nominada a millor pel·lícula als Gaudí 2022), Com si fos ahir (2019-2021), Tornarem (Premi Gold Panda, Premi Gaudí i Premi ATV, 2013), Cançó per a tu (nominada als Premis Gaudí 2020) i la direcció argumental de Les de l’hoquei (2019-2020, Premi CIMA a la Igualtat).

Ha publicat l’assaig La mente narradora: la neurociencia aplicada al arte de escribir guiones (Laertes, 2017) i quatre novel·les: Surt el sol i encara plou (Empúries, 2013), Nits de guàrdia 1 i 2 (Fanbooks, 2013 i 2014) i la recent Una casa on tornar (La Magrana, 2022).

És professora de guió a la UPF, la URL i en diversos màsters (màster oficial en cinema i televisió de la URL i màster en escriptura del guió de la UdL-GAC), així com en programes de desenvolupament, com Acció Viver de Dones Visuals.

Projecte

La muntanya més alta no és a l’Himàlaia – Novel·la

La muntanya més alta no és a l’Himàlaia és la cinquena novel·la de l'autora, la qual tractarà sobre la vivència del dol en la infància i en la vida adulta. Narra com la Dra. Paula Roig, una ginecòloga de quaranta anys, decideix confinar-se durant la primavera del 2020 amb les seves dues filles i la seva recent parella, en Pep, a la casa de muntanya heretada de la seva dona difunta, la Ruth —una gran alpinista—, que va morir dos anys abans en un accident de muntanya. Els temes inconclusos del dol retornaran durant aquests dies de situació extrema, especialment quan la filla de quatre anys comenci a dir que a les nits parla amb la Ruth.

A partir de l’escriptura d’un thriller psicològic intimista amb tocs de fantasia, i des d’un punt de vista vitalista, voldria posar sobre la taula uns temes tabús com són la mort i el consegüent dol, focalitzant-se en com continuar endavant quan la vida queda truncada per un accident traumàtic. D’altra banda, també es vol mostrar la passió per la muntanya de les dones alpinistes, la gran tradició de les quals ha tingut molta menys visibilitat que la dels seus companys masculins.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"