Estades temàtiques / Fibres sensibles: pensar els afectes en la cultura catalana contemporània / Olot

ALEKSANDRA GOCLAWSKA

Del 20 de maig de 2024 al 24 de maig de 2024

ALEKSANDRA GOCLAWSKA
Traductora i desenvolupadora de software
Varsòvia (Polònia)

Biografia

Aleksandra Goclawska és una desenvolupadora al centre de recerca de Samsung a Varsòvia. Va cursar el doctorat a la Universitat de Cambridge, on es va a especialitzar als estudis de multilingüisme a l'obra de Maria-Mercè Marçal i Julia Fiedorczuk. Va treballar de professora associada de lletres hispàniques i de la literatura catalana a la Universitat de Ciències Socials a Varsòvia, a la Universitat de Varsòvia i a la Universitat de Cambridge. Actualment, està treballant en l'aplicació dels models de llenguatge extensos per a fomentar l'escriptura creativa així com traduint un llibre d'investigació sobre la col·laboració des d'un punt de la psicologia social de polonès al català com a part d'un projecte d'anàlisi del funcionament de les colles de castellers.

Projecte

Durant l'estada a la residència Faberllull treballarà en refinar el projecte de grant de Marie-Curie Sklodowska titulat QR (Queer and Rural), sobre les interseccions dels motius rurals i queer a l'obra de dues escriptores modernistes: Víctor Català i Piotr Odmieniec Wlast, des de la perspectiva dels estudis afectius. Específicament, s'enfocarà en planejar els tallers pràctics amb el corpus de textos de Caterina Albert/Víctor Català amb l'objectiu de crear un repositori d'anàlisi dels afectes als seus contes utilitzant la cerca mitjançant les expressions regulars.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"