Estades temàtiques / Fibres sensibles: pensar els afectes en la cultura catalana contemporània / Olot

ALEKSANDRA GOCLAWSKA

Del 20 de maig de 2024 al 24 de maig de 2024

ALEKSANDRA GOCLAWSKA
Traductora i desenvolupadora de software
Varsòvia (Polònia)

Biografia

Aleksandra Goclawska és una desenvolupadora al centre de recerca de Samsung a Varsòvia. Va cursar el doctorat a la Universitat de Cambridge, on es va a especialitzar als estudis de multilingüisme a l'obra de Maria-Mercè Marçal i Julia Fiedorczuk. Va treballar de professora associada de lletres hispàniques i de la literatura catalana a la Universitat de Ciències Socials a Varsòvia, a la Universitat de Varsòvia i a la Universitat de Cambridge. Actualment, està treballant en l'aplicació dels models de llenguatge extensos per a fomentar l'escriptura creativa així com traduint un llibre d'investigació sobre la col·laboració des d'un punt de la psicologia social de polonès al català com a part d'un projecte d'anàlisi del funcionament de les colles de castellers.

Projecte

Durant l'estada a la residència Faberllull treballarà en refinar el projecte de grant de Marie-Curie Sklodowska titulat QR (Queer and Rural), sobre les interseccions dels motius rurals i queer a l'obra de dues escriptores modernistes: Víctor Català i Piotr Odmieniec Wlast, des de la perspectiva dels estudis afectius. Específicament, s'enfocarà en planejar els tallers pràctics amb el corpus de textos de Caterina Albert/Víctor Català amb l'objectiu de crear un repositori d'anàlisi dels afectes als seus contes utilitzant la cerca mitjançant les expressions regulars.

Em vaig allotjar per primera vegada a la residència Faberllull i, tot i que coneixia bastant bé Olot, ho vaig veure des d'un angle completament diferent. L'hotel està situat davant d'una serralada increïble, que ofereix vistes de la sortida del sol i permet despertar-se escoltant el cant dels ocells. Les habitacions són silencioses, àmplies i estan equipades amb un escriptori, un armari i un llit doble i un bany gran, tot el que necessiteu per escriure. El primer dia em vaig trobar amb l'Andreu i la Pepa, que em van explicar tot, em van fer un recorregut per l'hotel i van passar per alt l'organització durant tot l'acte. Va ser fantàstic poder esmorzar i sopar juntament amb altres participants, fet que ens va permetre intercanviar idees en un entorn més relaxat. Va ser una de les setmanes més creatives i inspiradores per a mi en molt de temps, gràcies per organitzar el retir d'escriptura i gràcies per comptar amb mi!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"