Estades temàtiques / Fibres sensibles: pensar els afectes en la cultura catalana contemporània / Olot

RICHARD HUDDLESON

Del 20 de maig de 2024 al 24 de maig de 2024

RICHARD HUDDLESON
Traductor, intèrpret comunitari i professor
Irlanda

Biografia

Richard és traductor, intèrpret comunitari i professor a la Universitat Nacional d'Irlanda, Mhá Nuad. Després de doctorar-se en Estudis Catalans a Queen Mary, Universitat de Londres, va continuar la seva recerca en llengua i cultura catalanes a la Universitat de Califòrnia, Los Angeles, i al University College Dublin. També va ser investigador visitant a la London School of Economics el 2023.

La seva recerca doctoral es va centrar en la traducció del teatre català queer contemporani, però ha començat a investigar el paper dels joves en la protecció i el manteniment de la llengua catalana.

Projecte

Richard Huddleson aprofitarà el seu temps a Faberllull Olot per reflexionar sobre el concepte de claustropolitisme d'Steve Redhead i com aquesta estructura de sentiment impregna el teatre català contemporani, sobretot arran de la ruïna econòmica, el desastre ambiental, l'imperialisme lingüístic i els atemptats a la identitat catalana per part de l'Estat espanyol. A mesura que els preus de la propietat i les factures diàries augmenten, l'atur i la subocupació es converteixen en la nova normalitat, i el planeta i els sistemes democràtics fracassen i moren lentament, és difícil no sentir-se atrapat o inclòs malastruc. La societat és impotent davant la pròpia destrucció... Però què fan els dramaturgs amb aquests sentiments complexos? Què es pot aprendre sobre sí mateix i el futur quan ens submergim a la voràgine?

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"