Estades temàtiques / Fibres sensibles: pensar els afectes en la cultura catalana contemporània / Olot

NICHOLAS WOLTERS

Del 20 de maig de 2024 al 24 de maig de 2024

NICHOLAS WOLTERS
Professor associat universitari
Winston-Salem (Carolina del Nord, EUA)

Biografia

Nicholas Wolters és Professor Associat al Departament de Filologia Hispànica a Wake Forest University (Winston-Salem, Carolina del Nord, Estats Units). Abans d’unir-se al professorat de Wake Forest, va obtenir el seu Màster en Filologia Hispànica i Francesa a la Universitat de Delaware i va completar el seu Doctorat en Filologia Hispànica a la Universitat de Virginia. Els interessos de Nicholas inclouen la producció cultural ibèrica moderna i contemporània (a Espanya i Portugal), així com a la cultura visual, els estudis de masculinitats, els estudis de cinema i televisió, i la traducció literària. El seu primer llibre, Masculine Figures: Fashioning Men and the Novel in Nineteenth-Century Spain (Vanderbilt University Press, 2023), estudia les representacions culturals dels homes, des de l’estudiant i el sacerdot fins a l’home de negocis (indiano) i l’hereu, com a signes d’autopresentació autorial entre novel·listes burgesos com a Benito Pérez Galdós i Narcís Oller.

Projecte

Durant la seva estada a Faberllull treballarà en una introducció crítica i la revisió de la seva traducció a l’anglès de La papallona (1882) de Narcís Oller. Encara que aquesta novel·la fos una de les més conegudes de l’autor vallenc durant la seva vida—captant l’atenció d’Émile Zola, qui va escriure el pròleg de la segona edició catalana—és completament desconeguda pels lectors anglòfons del segle XXI. El caràcter particularment sentimental de l’obra costumista/naturalista de Narcís Oller farà aquest projecte particularment rellevant per a una discussió sobre la representació de l’afecte i els estudis sobre l’afecte en la cultura i la literatura catalana contemporània.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"