Estades individuals / Olot

NYA

Del 6 de març de 2024 al 20 de març de 2024

NYA
Escriptora, lingüista i antropòloga
Itàlia

Biografia

Nya (Itàlia) és una escriptora, lingüista i antropòloga que treballa entre Itàlia, Espanya i Amèrica del Sud. La seva investigació se centra en la vitalitat i l'amenaça de les llengües indígenes a tot el món, especialment al Paraguai i Mèxic. Col·labora amb universitats i fundacions com a investigadora independent, treballant especialment en les connexions entre l'extinció i els problemes contemporanis. Actualment es dedica a investigar el patrimoni oral d'algunes comunitats mexicanes que lluiten contra l'explotació i el desallotjament. Ha traduït i escrit diversos textos. Escriu poesia i actualment està treballant en la seva primera novel·la.

Projecte

A Faberllull, Nya treballarà en l'anàlisi d'alguns aspectes culturals i lingüístics de les comunitats zoques, a Mèxic. La biodiversitat i la riquesa de la zona produeixen tant un especial floriment cultural com una explotació indiscriminada. A mig camí entre l'antropologia, la lingüística i la filosofia, la investigadora vol demostrar com la dimensió estètica de les llengües orals és una via important per accedir a les arrels polítiques, i alhora proposar una reflexió sobre com el món occidental del segle XXI ja no hi té accés a ells. El seu objectiu és aprofitar el període de residència per organitzar alguns resultats de la recerca que ha realitzat els darrers anys i començar a organitzar-ne un llibre.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"