Estades individuals / Olot

ANA ROSSETTI

Del 7 de març de 2024 al 20 de març de 2024

ANA ROSSETTI
Escriptora
Madrid

Biografia

Ana Rossetti (San Fernando, Cadis, 1950). Ha escrit teatre, poesia i narrativa. La seva obra poètica ha estat premiada amb el premi Gules (1980), el premi internacional Rey Juan Carlos I (1985) i el premi El Público (2017). Ha escrit diverses novel·les de ficció i al 1991 va guayar el premi La Sonrisa Vertical de literatura eròtica. Des del 1996 se centra en la literatura infantil. Ha estat reconeguda amb la medalla de plata d'Andalusia per la seva trajectòria i el premi Meridiana de literatura atorgat per l'Institut de la dona d'Andalusia.

Projecte

Rosetti ha treballat abastament en les hagiografies medievals. Aquesta tasca va plasmar-se en el llibre Una mano de santos (Ediciones Siruela, 1997) i també en l'obra El libro de las ciudades (Ediciones Siruela, 2021), on repassava les llegendes fundacionals de les ciutats. Amb aquest projecte a Faberllull, l'autora vol completar la trilogia. Vol agafar les històries tradicionals, aquelles que s'anomenen erròniament literàtura infantil, submergir-se en el simbolisme dels seus continguts, analitzar-los a través d'un punt de vista contemporani i intentar traslladar-les a l'imaginari del segle XXI, sense pervertir-les ni manipular-les.

Per fer-ho, l'autora explorarà les diferents versions de les històries, extraient-ne els elements més apropiats pel que vol explicar. Hi haurà sis històries: La Ventafocs, La princesa i el pèsol, El peix Nicolau, La princesa que no es volia casar, La rateta que escombrava l'escaleta i un altre per determinar, segurament serà o El gat en botes o El sastre valent.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"