Estades individuals / Olot

ELAOISE BENSON

Del 15 de gener de 2024 al 29 de gener de 2024

ELAOISE BENSON
Pintora, comissària i intèrpret
Watchet, Somerset, Regne Unit

Biografia

Pintora, comissària i intèrpret que viu i treballa a Somerset. Després d’haver-se graduat amb una llicenciatura en Belles Arts a la UAL, Central Saint Martins, el 2022, el treball de Benson explora les interseccions del feminisme, el dol i l’ecologisme. Inspirant-se en el paisatge de Somerset, la seva pintura abstracta reflecteix la liminalitat del paisatge.

És membre del Hatch Art Collective, a Langport, del qual ha comissariat la recent exposició immersiva Death & Microwaves (octubre 2022). Un cop al més, també presenta el programa nocturn Spoken Word al seu estudi. Benson va fer el seu primer espectacle en duet, The Woods Echo Out to Us, l’octubre de 2022 a East Quay, Watchet. L’espectacle explora com ens connectem amb el bosc i si l’empatia pot ser la seva pròpia forma de protesta ambiental. Elaoise Benson va rebre el premi Kate Barton de pintura l’any 2022 i ha exposat en diversos punts del Regne Unit, com ara Londres, Bristol, Exeter i Sheffield.

Projecte

The In-Between. A mesura que la meva pràctica es desenvolupa, exploro la relació entre l’artista i l’entorn; i m’agradaria investigar com es podrien combinar les meves pràctiques d’escriptura i pintura. Anteriorment, he utilitzat elements ecològics a les superfícies dels meus quadres, com ara terra, flors premsades i fulles. En un nou context, m’agradaria seguir experimentant amb materials trobats. Exploraré el paisatge ecològic, aprendré sobre geografia, flora i fauna; i dibuixaré i escriuré sobre les meves experiències. Espero que sortir de la meva zona de confort ampliï les converses que puc tenir amb l’espectador, tot avançant. L’escriptura serà crucial per establir una relació amb el lloc i la història de la residència. I conèixer la comunitat informarà el meu procés. Espero que la meva relació amb el terreny canviï al llarg de la residència. No vull marxar essent la mateixa artista que abans. I espero que la meva aportació també deixi un impacte positiu.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"