Estades individuals / Olot

SONIA MEDEL

Del 15 de gener de 2024 al 29 de gener de 2024

SONIA MEDEL
Comissària interdisciplinària, artista i erudita
Vancouver, British Columbia, Canadà

Biografia

Sonia Medel és una comissària interdisciplinària, artista i erudita. Actualment està completant un doctorat en Societat, Cultura i Política en Educació a la Universitat de la Colúmbia Britànica, alhora que treballa com a líder en diversos projectes artístics i editorials, incloent el seu primer llargmetratge documental, un llibre de ficció autobiogràfica i co -treballs coreogràfics amb ballarines a Europa, Estats Units i Canadà. El seu curtmetratge, From Chile to Canada: Media Herstories, es va estrenar al Festival Internacional de Cinema de Vancouver 2022. Fa més de 12 anys que promou el compromís feminista decolonial i interseccional amb les arts, la cultura i l'educació a les Amèriques. Llatina descendent indígena-afroeuropea visiblement racialitzada, fill d'un pare exiliat xilè i d'una mare peruana immigrant, Medel està agraïda als pobles Salish de la costa i les seves terres on va néixer i desenvolupa principalment les seves pràctiques.

Projecte

ENTREfractal: La meva companya creativa, Adriana Contreras (també sol·licitant ser candidata a residència) i jo ens plantegem aprofitar el nostre temps a Faber Olot per desenvolupar, "ENTREfractal", el nostre col·lectiu curatorial feminista llatí, el primer d'aquest tipus al Canadà. Es tracta d'un projecte que estarà integrat per Latina/x (incloent els pobles indígenes i afrodescendents) i empra una visió i una ètica feminista explícitament descolonial i interseccional. És un ambiciós esforç artístic, polític i de benestar holístic. La visió i la missió és el (re)centrar i (re)pensar l'art i els artistes llatinoamericans, a través del lideratge curatorial de dones llatines/x, comissàries-artistes, donant consciència a la importància vital de les arts i les arts basades en l'experiència. coneixements culturals de dones llatines/x com nosaltres. Pretenem no només donar suport als artistes i curar l'art, sinó participar en una reimaginació i transformació feminista decolonial de les pràctiques de governança de les arts i la cultura mitjançant diàlegs, publicacions, produccions visuals i altres. Faberllull ens donaria la primera oportunitat col·lectiva per aprofundir en, “com es cura (curar) i curar al costat i amb silencis continus i cicatrius (in)visibles? Què és la curació responsable? Què podem aprendre d'un dels llocs de colonialitat/autonomia als quals els descendents de la colonització espanyola estem inextricablement vinculats i retornar-hi, com a part de la nostra curació i procés d'establiment d'un col·lectiu feminista interseccional decolonial "tan ètic com sigui possible"? Faberllull Olot seria alhora un espai curatiu i creatiu i una proximitat per als nostres jos comissaris Brown per completar la investigació crítica final i els preparatius per al llançament públic d'ENTREfractal.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"