Estades individuals / Olot

MELEK BERFIN ALTINISIK

Del 21 de novembre de 2023 al 1 de desembre de 2023

MELEK BERFIN ALTINISIK
Escriptora i cineasta
Istanbul, Turquia

Biografia

Llicenciada pel Sarah Lawrence College de Nova York el 2019 amb concentracions en sociologia, filosofia, història de l'art i cinema. Ha estat treballant a la indústria del cinema i la televisió en desenvolupament, escriptura, producció i distribució. És coproductora del documental musical Bakirkoy Underground, que va ser seleccionat per competir en diversos festivals. A la tardor del 2022, va ser seleccionada com una de les dotze escriptores europees per assistir al programa Eureka Series de Series Mania Institute a Lille, patrocinat per La Femis i HBO Max. Actualment, està desenvolupant els seus propis projectes cinematogràfics i televisius a Europa, i escrivint contes i assaigs personals. En el seu treball, li interessa trobar l'èpica en allò que es veu com a normal; explicant històries sobre la intimitat, el desig i la foscor que es presenten sota moments aparentment insignificants i interaccions humanes.

Projecte

El meu projecte de residència Ver Elini (Give Me Your Hand) pretenc explorar els temes de la llibertat, la mobilitat, la identitat, el patrimoni i l'amistat a través d'una sèrie de televisió de viatges. Aquests temes estaran estretament integrats en les històries dels personatges principals provinents d'una societat profundament patriarcal i en un punt d'inflexió de les seves vides. En el context d'un diari de viatge, el projecte posa el personal en diàleg amb les turbulències econòmiques, culturals i polítiques en parts interrelacionades del nostre món postpandèmia. Pretén iniciar converses sobre aquestes angoixes quotidianes, temes i experiències humanes que són universals, i marcar el temps d'aquest moment crucial de la història.

Trobar la inspiració en els volcans de Catalunya.

Participar en la residència de Faberllull Olot ha estat realment especial. Com a artista, és un somni trobar el temps i l’espai per tenir la llibertat d’inspirar-te i crear. La residència Faberllull no només em va oferir això, sinó que em va permetre conèixer alguns artistes excepcions, mantenir-hi converses inspiradores i formar part d’aquesta comunitat. Debatre els nostres processos i mètodes artístics, on el projecte propi de cada resident em donava noves idees per a projectes de futur. Comptar amb el suport de l’equip de Faber i d’altres artistes va fer créixer la meva motivació tant per al projecte de la residència com per a la meva tasca en general.

Els dies que vaig passar a la residència van ser lliures i estructurats alhora, la qual cosa em permetia concentrar-me intensament en la feina i establir amb prou rapidesa una rutina. L’espai de residència està envoltat de bells paisatges i parcs naturals. Sortir a passejar per la ciutat d’Olot, caminar fins al cràter per descobrir les hermoses vistes i fer caminades per la natura van ser refugis ben necessaris després de dies intensos d’escriptura. Tot això ha donat com a resultat un dels períodes de feina més gratificants i productius de la meva vida. Estic profundament agraïda per aquesta experiència i recomano la residència Faberllull a tots els creadors i investigadors de l’àmbit de l’art.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"