Estades individuals / Olot

JORDI SEBASTIÀ

Del 24 d'octubre de 2023 al 31 d'octubre de 2023

JORDI SEBASTIÀ
Periodista, escriptor i professor
València

Biografia

Jordi Sebastià va nàixer el 1966 a Burjassot. És llicenciat en filosofia i filologia hispànica i portuguesa. Té un Màster en ciències de les religions i el laïcisme. Ha treballat com a periodista, durant deu anys va ser professor de periodisme a la Universitat de València, i ha ocupat diversos càrrecs polítics: alcalde del seu poble i eurodiputat. Ha publicat novel·la, Un assumpte de perifèria, relats, Atzucacs i assajos, El parany cosmopolita i Quadern de l'Europa trista. També ha publicat llibres periodístics de temàtica social, com ara La dignitat i l'aixada, sobre dones africanes que han patit una guerra, i Llàgrimes de cotó, de pols i de silenci sobre les dones amb lepra a l'Índia. Ha traduït els poetes portuguesos, Eugénio de Andrade i Sophia de Mello, i ha escrit guions i dirigit curtmetratges i documentals.

Projecte

El Vigilant. Es tracta d'una novel·la que ja tinc avançada, amb el guió dels diferents capítols i la definició dels personatges ben establerts. És un treball exigent des del punt de vista formal, que pren l'estructura d'un pseudoguió cinematogràfic, i temàtic, ja que barreja l'etnobotànica amb moments clau de la convulsa història europea del segle XX. La història es desenvolupa en diversos escenaris del País Valencià, pren com a base històries reals i tracta temes com la descolonització traumàtica -amb els terroristes de l'OAS refugiats a les terres d'Alacant-, els moviments totalitaris -amb la presència en aquestes terres de fugitius del règim nazi- o les guerres balcàniques. La intenció és poder disposar de temps per concentrar-me en el projecte i continuar avançant en la redacció.

Un espai ideal per a un temps de profit. Vaig conèixer la proposta de la residència de FaberLlull a Olot per un article de premsa. A l’instant em va semblar una possibilitat magnífica per a un escriptor com jo que té problemes de concentració derivats de les mil i una preocupacions de la vida quotidiana. Quan escric una novel·la sempre m’arriba el moment en què sent que el que he escrit fins a aquell moment no té gaire sentit ni qualitat i que seria millor engegar-ho tot a rodar, apareix el temut bloqueig i qualsevol excusa és bona per deixar la ploma de costat. Enmig d’aquell embolic vaig anar al lloc adequat per desbloquejar, concentrar l’energia i retornar amb força a l’escriptura. L’experiència de la residència de Faberllull a Olot ha estat magnífica, el tracte de la seua responsable, Pepa, exquisit, l’atenció a l’hotel, perfecta i els companys de residència han resultat molt estimulants. La ciutat d’Olot tenia una oferta cultural molt completa, els camps del voltant començaven a mostrar els colors de la tardor i jo escrivia feliç en el meu escriptori... es pot demanar més?

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"