Estades individuals / Olot

EVGENIA MARCHUK

Del 13 de setembre de 2023 al 21 de setembre de 2023

EVGENIA MARCHUK
Compositora, organista, pianista i professora
Ucraïna

Biografia

Evgenia Marchuk és una compositora, pianista, organista i figura cultural ucraïnesa.
Membre de la Unió Nacional de Compositors d'Ucraïna. Laureat en concursos internacionals de composició, participant de festivals internacionals de música: "Kyiv Music Fest", "Season Premieres", "Musical Imprezas of Ukraine", etc., com a compositor i intèrpret (piano, orgue).
Des de 2016, és la directora del festival internacional de música acadèmica "Musical Imprezas of Ukraine". Des del 2018, és la responsable de l'organització pública "ImprezaTerra". Lloc web: miukraine.org
Professor i solista de la sala d'orgue del Cherkasy Music College.
Es va graduar a la Universitat Nacional d'Arts de Kharkiv i va fer pràctiques a Cracòvia, Polònia, 2016; a Gdansk, Sopot, Gdynia, Polònia, 2019; a l'illa de Veliki Brijuni, Croàcia, 2022.
Les seves composicions inclouen obres de diverses formes i gèneres, però veu el sentit de la vida actual en el tractament dels compatriotes traumatitzats per la guerra amb la música.

Projecte

El meu país, Ucraïna, està en un moment terrible, en una guerra brutal amb un país agressor. Des de la primavera del 2022, el meu equip musical i jo ens hem convertit en voluntaris i organitzadors de nous projectes musicals. El nostre objectiu principal és el suport psicològic de la població civil, els desplaçats i especialment els nens. Són activitats de musicoteràpia que sovint fem amb psicòlegs.
A la tardor del 2022 em vaig fer estudiant de musicoteràpia amb el genial Nigel Osborne (Regne Unit). Des d'aquest moment somio amb escriure una òpera per a nens per a la participació dels nens.
L'òpera és un gènere sintètic més adequat per a la realització de noves tasques, per resoldre problemes de salut mental d'adults i nens. Per això vull ser compositora d'òperes infantils representades a l'escenari. Al cap i a la fi, els nens també haurien de tenir l'oportunitat de buscar el sentit principal de la vida a través dels temes que els preocupen i dels somnis que volen implementar, en el fabulós gènere de l'art acadèmic: l'òpera.

Així doncs, el meu nou treball és l'òpera infantil "La princesa pirata" basada en el llibret del poeta ucraïnès Jacques Jabier. Aquesta és la història d'una nena que somia amb viatjar, llibertat, pau i alegria de viure. I aquesta també és una història sobre l'amistat, la lleialtat i el coratge.
L'estrena està prevista a Cherkasy com a part d'un festival internacional "Music Imprezas of Ukraine".
Socis: Cherkasy Music College, Cherkasy Academic Music and Drama Theatre, I. Kulyka City Cultural Center, National Union of Composers of Ukraine.
L'òpera està dividida en 3 actes. Els intèrprets són 4 solistes, un cor infantil i una orquestra de teatre de cambra. Està dissenyat per a la visualització familiar.

Ucraïna, el meu país d’origen, actualment viu temps terribles. Al meu país, cada minut i cada segon de cada ucraïnès pot ser l’últim de la seva vida – fins i tot els infants ho entenen. Fa por i resulta motivador a la vegada! Fa por sentir la mort tan a prop teu. Resulta motivador entendre que estàs envoltada d’ànimes valentes, plenes de coratge, que faran esforços sobrehumans per tirar endavant mentre els restin forces.

La meva professió com a músic no és res d’especial, i durant la guerra no té importància. Però haver descobert una nova ciència –la musicoteràpia– va ser una primera petita passa en la gran causa de salvar ànimes humanes! Per aquest motiu, la residència artística a Faberllull Olot va esdevenir un suport important i va afegir nous significats al meu nou projecte, una òpera per a infants, per a mi, per a tots els infants del nostre país. Quina aportació per part de Faberllull a l’inici del procés creatiu!

Vull expressar el meu agraïment i la meva admiració sincers a tot l’equip de la residència, en especial a Pepa, Ana Isabel, Helga, Christian, Joan, tothom! Per la seva cura i el seu afecte constants i sincers! Per organitzar trobades i activitats artístiques, matins plens d’alegria i optimisme i tardes càlides i delicioses! Us porto al cor!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"