Estades individuals / Olot

HANNA TROFIMOVA

Del 13 de setembre de 2023 al 21 de setembre de 2023

HANNA TROFIMOVA
Vídeo artista i directora
Ucraïna

Biografia

Hanna Trofimova, una directora i artista ucraïnesa, va néixer l'1 de setembre de 1986 a Vinnytsia, Ucraïna. Va continuar la seva formació a la Universitat Nacional de Teatre, Cinema i Televisió I. K. Karpenko-Karyi de Kíev, especialitzada en direcció de televisió del 2003 al 2008. Hanna ha participat en diverses exposicions i festivals de cinema ucraïnesos i internacionals. Els seus esforços artístics giren principalment al voltant de temes de justícia social, drets individuals i acceptació de la corporalitat. No obstant això, en resposta als reptes actuals als quals s'enfronta el seu país, el treball de Hanna ha evolucionat per abordar la guerra i l'agressió infligida per la federació russa a Ucraïna. A través del seu art, Hanna Trofimova pretén reflexionar sobre les seves pròpies experiències i emocions.

Projecte

Instal·lació "Entumiment" Recentment, m'he vist pensant que vivint aquesta època de guerra a gran escala a Ucraïna, m'he tornat menys sensible als esdeveniments que estan passant. Sembla que tots els meus sentits s'han congelat. Els psicòlegs expliquen aquesta condició com el desig de la nostra psique de protegir-nos de la negativitat constant i l'estrès, un mecanisme de protecció així. Malauradament, aquest mecanisme funciona no només per bloquejar les emocions negatives, sinó que també desactiva els sentiments positius. La vida humana és un sentiment constant i reflex de les nostres emocions. Però què fer quan el teu estat emocional s'ha convertit en un tros de roca sòlida? Estàs vivint una vida conscient quan no sents gairebé res més que reflexos momentanis?

Quan anava de camí cap a la residència Faberllull, no sabia què m’hi trobaria.

Potser aquesta és la millor manera d’enfocar-ho: no tenir expectatives i senzillament acceptar el lloc on ets i les circumstàncies que t’hi trobes.

Olot, el lloc on es va desenvolupar la residència, va resultar ser una ciutat catalana bonica i tranquil·la. Vaig dedicar molt de temps a explorar-la.

Vaig compartir la meva residència amb quatre artistes ucraïneses més, i va ser un autèntic plaer conèixer-les.

És meravellós tenir l’oportunitat d’entrar en contacte amb altres artistes i aprendre de la seva pràctica; per a mi, és clau tenir inspiració i eixamplar els meus horitzons.

Vaig gaudir especialment de l’experiència d’impartir un taller a l’escola local d’arts. Era la primera vegada que feia una classe, i em va entusiasmar tant que ara tinc intenció de continuar portant a terme aquesta activitat.

En general, l’organització va ser excel·lent, plena de comprensió i suport. Estic tremendament agraïda a l’equip de la residència.

Encara que hi va haver molts esdeveniments durant la setmana, vaig experimentar sensació de pau i també que podia confiar en aquest espai.

Mentre em passejava per la ciutat, vaig arribar a un volcà inactiu, i vaig pensar: si un volcà aquí es pot relaxar, jo també puc.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"