Estades individuals / Olot

VALENTYNA TURCHYN

Del 13 de setembre de 2023 al 21 de setembre de 2023

VALENTYNA TURCHYN
Poeta i traductora
Ucraïna

Biografia

Treballa com a professora al Liceu. És autora del poemari "La guerra quedarà en poemes" (2022) i coautora de contes sobre Kíev, "Com no estimes" (2017, 2019, 2020). Ha escrit nombrosos poemes i relats per a adults i nens. Va ser finalista del concurs "Novel·les en ucraïnès 2018" i va participar en concursos literaris regionals com "Zhytomyr TEN", 2019, el festival de poesia de tota Ucraïna "An T-R-Act", el projecte "La teva postal poètica" i molts concursos de poesia en línia. És la guanyadora del IV premi de "Literatura Infantil" de l'editorial "Smoloskyp", àudio de contes de fades de l'autora de la sèrie "365 contes de fades per a la nit", i so al canal de YouTube de l'Institut Ucraïnès del Llibre.

Projecte

Entre les activitats proposades m'agradaria triar una xerrada i una trobada amb altres escriptors, professors i estudiants.

Com a escriptora estic treballant al meu nou llibre sobre els alumnes d'una petita escola privada en temps de guerra. Sona l'alarma aèria, es veuen els coets, però els nens han d'estudiar. Aquesta història és més aviat positiva sobre l'amistat i les petites alegries durant la guerra. Lliçons al refugi, dibuixos animats en veu alta perquè els nens no escoltin les explosions. Interessants reflexions i debats en un moment en què l'electricitat està tallada, però els nens són a l'escola i els professors han de crear una zona segura per a ells.

M'agradaria compartir el meu projecte amb escriptors, il·lustradors, potser guionistes, i discutir-hi la idea d'aquest llibre: l'educació en temps de guerra. Com a professora, m'agradaria conèixer l'opinió d'altres professors, propostes i pensaments.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"