Estades temàtiques / Residència de guions-I-b / Olot

ÀLEX LORA CERCÓS -EN LÍNIA

Del 22 de maig de 2023 al 26 de maig de 2023

ÀLEX LORA CERCÓS -EN LÍNIA
Guionista
Barcelona

Biografia

Director, guionista i editor. Les seves pel·lícules aborden temes relacionats amb les incapacitats, la identitat, la immigració i la joventut. Entre els seus documentals destaquen El Quart Regne, guanyador d’un premi Gaudí; Thy Father’s Chair, estrenada al festival IDFA, el curt Godka Cirka guanyador d'un premi Gaudí, i Odysseus’ Gambit, aquests dos últims estrenats a Sundance. El primer llargmetratge de ficció com a guionista és We Are Living Things, estrenat comercialment als EUA al 2022. Unicorns, protagonitzat per la Greta Fernández, és el seu debut com a director, i s’estrenarà el 2023.

Projecte

Treballaré en el projecte que porta per títol Entre la pedra i el martell, juntament amb Yousra Touri El Mansouri. Entre la pedra i el martell explica la història d’en Pol Khaled, un noi de Ripoll d'uns 20 anys, de pare marroquí i mare catalana, i amb una identitat complexa. Ambientat al 2017, el film s’endinsa en alguns esdeveniments que conviden a reflexionar sobre la naturalesa dels atemptats que van succeir aquell mateix any a Barcelona i Cambrils. La nostra motivació és fer una pel·lícula que, sense jutjar, convidi a obrir preguntes i a teixir ponts.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"