Estades temàtiques / Programació i robòtica educatives VI / Olot

JOAN GUILLÉN

Del 4 de maig de 2023 al 11 de maig de 2023

JOAN GUILLÉN
Professor de secundària
Sant Cugat (Barcelona)

Biografia

Joan Guillén (1975, Barcelona) treballa com a professor de Tecnologia a l’educació secundària des de 1999. Actualment està destinat als Serveis d’Innovació i Formació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Durant anys ha estat implicat en el desenvolupament d’entorns telemàtics educatius (projecte Intraweb, Zikula CMS, entorn Moodle). Des del 2016 forma part de l’equip d’Snap4Arduino, impulsant l’ensenyament de les ciències computacionals, la programación i la robòtica. És desenvolupador d’Snap4Arduino i col·laborador de l’equip d’Snap!

Snap! és un llenguatge de programació visual, creat com a una reimplementació estesa d’Scratch amb objectes de primera classe. Una eina òptima per a poder fer una introducció formal a les ciències computacionals en l’educació secundària.

Snap4Arduino és una implementació d’Snap! que afegeix les funcionalitats de servidor web i la connexió i gestió amb plaques Arduino, que permet afrontar tota classe de projectes computacionals i, per tant, l’eina perfecte per ensenyar tecnologies digitals i totes les seves branques: algorítmica i programació, robòtica i electrònica, IoT, bigdata, simulacions…

Projecte

Ens trobarem a Faberllull Olot un grup apassionat de docents, dissenyadors i creadors d’eines educatives d’arreu del món per impulsar aquests aprenentatges creatius en programació i robòtica educatives. Molts ja compartim projectes durant l’any, des d’ubicacions allunyades, gaudint de les tecnologies que ens permeten treballar a distància i de forma asíncrona, però la trobada personal i intensiva que ens ofereix Faberllull Olot és un regal inavaluable.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"