Estades temàtiques / Arxius i Intel·ligència Artificial / Olot

PETER SULLIVAN

Del 24 d'abril de 2023 al 28 d'abril de 2023

PETER SULLIVAN
Estudiant de doctorat de primer any a l'iSchool de la Universitat de Columbia Britànica
Vancouver, Canadà

Biografia

Peter Sullivan és estudiant de doctorat de primer any a l'iSchool de la Universitat de Columbia Britànica, on centra la seva recerca en la millora de les tècniques de processament d'àudio (identificació de la llengua parlada i reconeixement automàtic de la parla) per a diverses condicions d'àudio (idiomes L2, dialectes). Va fer els seus màsters centrant-se a entendre els beneficis i les limitacions de les tècniques d'aprenentatge profund per a la identificació del dialecte àrab, i des de llavors s'ha unit al projecte I TrustAI com a expert en aprenentatge automàtic per explorar l'ús d'IA per a documents d'arxiu, centrant-se específicament en les col·leccions d'àudio.

Projecte

Hi ha un gran tresor de registres i dades en paper i en formats analògics. Cada cop hi ha més organitzacions que digitalitzen els seus registres físics per augmentar la seva accessibilitat, per ajudar a conservar els arxius no digitals mitjançant la creació de còpies digitals i per desbloquejar possibilitats sobre com es poden utilitzar les dades digitalitzades. La digitalització té el potencial de canviar profundament la manera com s'accedeix als registres d'arxiu i la manera com els investigadors i els usuaris interaccionen amb ells. Tanmateix, els projectes de digitalització són complexos i impliquen múltiples processos basats en diverses funcions, coneixements i tecnologies. La introducció de tecnologies d'IA ha afegit una altra capa de complexitat als processos de digitalització. La digitalització es pot millorar mitjançant la intervenció de tecnologies d'IA i, al seu torn, la digitalització pot ajudar a augmentar la disponibilitat de conjunts de dades històriques i diversos que poden enriquir l'aprenentatge automàtic i les tecnologies d'IA. Per tant, els processos i els impactes potencials de la digitalització són importants per considerar i comprendre.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"