Estades temàtiques / Arxius i Intel·ligència Artificial / Olot

MUHAMMAD ABDUL-MAGEED

Del 24 d'abril de 2023 al 28 d'abril de 2023

MUHAMMAD ABDUL-MAGEED
Càtedra de recerca del Canadà en processament del llenguatge natural i aprenentatge automàtic
Vancouver, Canadà

Biografia

Muhammad Abdul-Mageed manté una Càtedra de recerca del Canadà en processament del llenguatge natural i aprenentatge automàtic a la Universitat de Colúmbia Britànica, Canadà. La seva recerca se centra en l'aprenentatge de la representació profunda i la sociopragmàtica del llenguatge natural, amb dos objectius principals: (1) desenvolupament de màquines "socials" per millorar la salut humana, xarxes socials més segures i reduir la sobrecàrrega d'informació; i (2) ús de l'aprenentatge automàtic com a vehicle per fer descobriments amb i sobre el llenguatge humà. El professor Abdul-Mageed és director del grup d'aprenentatge profund i processament del llenguatge natural de la UBC i codirector del projecte Interpares Trust AI.

Projecte

Hi ha un gran tresor de registres i dades en paper i en formats analògics. Cada cop hi ha més organitzacions que digitalitzen els seus registres físics per augmentar la seva accessibilitat, per ajudar a conservar els arxius no digitals mitjançant la creació de còpies digitals i per desbloquejar possibilitats sobre com es poden utilitzar les dades digitalitzades. La digitalització té el potencial de canviar profundament la manera com s'accedeix als registres d'arxiu i la manera com els investigadors i els usuaris interaccionen amb ells. Tanmateix, els projectes de digitalització són complexos i impliquen múltiples processos basats en diverses funcions, coneixements i tecnologies. La introducció de tecnologies d'IA ha afegit una altra capa de complexitat als processos de digitalització. La digitalització es pot millorar mitjançant la intervenció de tecnologies d'IA i, al seu torn, la digitalització pot ajudar a augmentar la disponibilitat de conjunts de dades històriques i diversos que poden enriquir l'aprenentatge automàtic i les tecnologies d'IA. Per tant, els processos i els impactes potencials de la digitalització són importants per considerar i comprendre.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"