Estades individuals / Olot

ALEJANDRO SANTAFLORENTINA

Del 13 d'abril de 2023 al 17 d'abril de 2023

ALEJANDRO SANTAFLORENTINA
Artista transdisciplinari, escriptor, gestor cultural, educador artístic
Barcelona (Catalunya)

Biografia

Actualment és artista resident a Santa Mònica (2022-2023), centre interdisciplinari d'arts de Barcelona.
Com a escriptor, ha publicat el poemari Aigua que ens cosifica (2018) i ha escrit i dirigit espectacles com Un buit d'emocions (estrenat al festival Inund'Art el 2021) i El cos es cola (estrenat a Temporada Alta internacional). festival el 2018).
Com a gestor cultural i pedagog artístic, ha estat professor de la Universitat de Girona encarregat dels cursos de Gestió Cultural (2018-2020). Ha coordinat el projecte educatiu del festival internacional de teatre Temporada Alta (2017-2021). Ha dissenyat i impartit la formació de professors per a artistes de ConArte Internacional (2018-2020). I ha estat artista en residència en un institut públic de secundària de Salt (2017-2019).
És llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, i un Màster internacional en Estudis Culturals amb el suport de la Comissió Europea, per la Universitat de Guelph (Canadà), la Universitat Adam Mickiewicz de Poznan (Polònia) i la Université de Perpinyà Via Domitia (França). Ha completat la seva formació amb cursos de la Càtedra UNESCO de Política i Cooperació Cultural de la Universitat de Girona i una formació Eramus+ de nivell 7 en Recerca Basada en les Arts, de la Universitat de Chester.

Projecte

El nostre projecte actual, IDIL·LI proposa una revisió històrica del sentiment de nostàlgia per la natura, fent una mirada crítica a la situació actual de canvi global. El projecte es basa en la relació històrica entre els éssers humans i el regne vegetal, resseguint els orígens de les representacions romanticitzades i nostàlgiques de la natura i especulant amb formes alternatives de relació.

Part de la recerca i redacció que tenim previst desenvolupar durant la nostra residència a Faberllull inclourà: la revisió de les dades recollides en col·laboració amb el CREAF (centre públic de recerca dedicat a l'ecologia terrestre i el canvi global); realitzar una observació activa del paper de les espècies vegetals a l'espai públic; i escriure i dissenyar intervencions artístiques per a l'espai públic; entre altres.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"