Estades temàtiques / Arxius i Intel·ligència Artificial / Olot

MASHILO MODIBA

Del 24 d'abril de 2023 al 28 d'abril de 2023

MASHILO MODIBA
Professor titular
Sud Àfrica

Biografia

Mashilo Modiba és professor titular del Departament de Ciències de la Informació de la Universitat de Sud-àfrica (UNISA). Va finalitzar el seu doctorat l'any 2021 i el seu títol de recerca va ser "Utilització de la intel·ligència artificial per a la gestió de documents al Consell d'Investigació Científica i Industrial". Va presentar treballs de recerca en congressos nacionals i internacionals. També és un autor publicat que publica els seus articles en revistes acreditades, tant en revistes nacionals com internacionals. Revisa propostes de màster i doctorat per al Departament de Ciències de la Informació, Unisa. També revisa articles per a revistes acreditades. Examina tesis de màster i doctorat i tesis per a altres universitats. Està implicat en projectes de participació comunitària, com ara programes d'alfabetització informacional que es duen a terme a escoles i biblioteques públiques. Presideix diversos comitès del Departament de Ciències de la Informació, com ara el comitè de màrqueting, el president de la conferència anual d'arxius, el president de la conferència anual de ciències de la informació i la conferència Unilisa 2023. És gestor de llocs web i gestor de xarxes socials del departament d'informació. ciència. Els seus interessos de recerca inclouen l'aplicació i l'adopció d'intel·ligència artificial (IA) i màquines robòtiques, internet de les coses (IoT), cloud computing, big data i tecnologia blockchain per a la gestió d'arxius i registres del sector públic i privat a Àfrica, especialment en Sud-Àfrica.

Projecte

Treballaré en el meu projecte titulat "Aplicació d'intel·ligència artificial (IA) i màquina robòtica per donar suport a l'arxiu digital públic a Sud-àfrica". El projecte és coautor amb el professor Ngoako Marutha del Departament de Ciències de la Informació d'Unisa. Això
El projecte pretenia explorar l'ús de la IA i la màquina robòtica per donar suport a l'arxiu digital públic a Sud-àfrica. Els arxius públics conserven registres crucials de les comunitats per facilitar-ne l'accés. Hi ha una necessitat d'incorporar l'ús d'IA i màquines robòtiques intel·ligents per donar suport a la preservació i l'accés als registres als arxius públics de Sud-àfrica. Aquest serà un estudi quantitatiu on s'enviarà un qüestionari tancat i obert als arxivers nacionals i provincials per participar en l'estudi. La IA i la màquina robòtica es poden utilitzar per donar suport als arxius digitals per garantir que els arxius digitals estiguin segurs i protegits i proporcionin accés als arxius digitals. També es va recomanar un marc sobre l'aplicació de la IA per ajudar amb la utilització de la IA per a la gestió d'arxius digitals públics a Sud-àfrica.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"