Estades temàtiques / Arxius i Intel·ligència Artificial / Olot

HRVOJE STANČIĆ

Del 24 d'abril de 2023 al 28 d'abril de 2023

HRVOJE STANČIĆ
Professor titular
Croàcia

Biografia

Vicedegà d'Organització i Desenvolupament, i professor titular de la Facultat d'Humanitats i Ciències Socials de la Universitat de Zagreb, on imparteix classes al Departament de Ciències de la Informació i la Comunicació a nivells de grau, postgrau i postgrau. És catedràtic d'estudis arxivístics i de documentació del mateix Departament des de l'any 2008. És editor del llibre “Trust and Records in an Open Digital Environment”, coautor de “Arxival Dictionary. Anglès-croat, croat-anglès”, autor del llibre “Digitisation”, Retention and Preservation Working Group Chair al projecte de recerca internacional InterPARES Trust AI (2021-2026).

Projecte

Durant la meva residència a faberllull Olot participaré en l'estudi del projecte InterPARES Trust AI "Model per a un projecte de digitalització assistida per IA" en el qual col·laboraré amb els meus companys en 1) creació de model no prescriptiu i adaptable per a un projecte de digitalització que pot servir de guia per a les organitzacions per identificar les principals activitats i processos implicats en projectes de digitalització, 2) identificació de tecnologies d'IA que es poden utilitzar durant la digitalització amb l'objectiu de garantir la sostenibilitat a llarg termini dels registres digitalitzats, i 3) determinar els beneficis potencials. , riscos i biaixos de l'ús de tecnologies d'IA en registres i arxius durant els projectes de digitalització. També analitzaré els resultats de l'enquesta sobre IA i digitalització que es realitzarà abans de la residència de faberllull Olot i els resultats de la qual serviran de base per al model desenvolupat.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"