Estades temàtiques / Arxius i Intel·ligència Artificial / Olot

LLUÍS-ESTEVE CASELLAS I SERRA

Del 24 d'abril de 2023 al 28 d'abril de 2023

LLUÍS-ESTEVE CASELLAS I SERRA
Arxiver
Girona (Catalunya)

Biografia

Lluís-Esteve Casellas és l’arxiver municipal de Girona, cap del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de l'Ajuntament de Girona i director del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI).

Actualment, col·labora en el projecte InterPARES I Trust Artificial Intelligence, de la Universitat de Columbia Britànica (Canadà), i amb el Consell Internacional d'Arxius, del qual és vocal del Comitè Executiu de la Secció d'Arxius Locals, Municipals i Territorials (ICA-SMLT) i membre el Grup d'Experts de Gestió de Documents Físics i Digitals (EG-MPDR).

També és membre del Comitè Ad Honorem de RADI (Red de Archivos Diplomáticos Iberoamericanos) i del Consell de redacció de Tábula (ACAL).

Ha col·laborat en diversos projectes nacionals i internacional i és autor o coautor de més d'un centenar de publicacions en aquest àmbit.

Projecte

La meva activitat principal serà en el projecte "Intel·ligència Artificial per arxius i documents: Una aproximació als requeriments previs a un projecte", coordinat per Pilar Campos, també a Faberllull.

L’objectiu és elaborar un recurs per al sector professional dels arxius que permeti comprendre millor els reptes de la Intel·ligència Artificial, Machine Learning i Deep Learning en relació amb les possibles solucions a problemes concrets del món dels arxius i documents. És a dir, identificar els requisits previs a l’inici d’un projecte i ajustar les expectatives dels resultats esperats.

En paral·lel, col·laboraré també en el projecte “Model per a un projecte de digitalització assistida amb Intel·ligència Artificial”, coordinat per Eng Sensavang, també a Faberllull i membre d’InterPARES.

Finalment, com a resultat creuat dels projectes es proposa realitzar una jornada oberta al públic a l’Arxiu Municipal de Girona amb una part dels participants en el projecte. La proposta es definirà en el treball previ a l’estada i s’anunciaria amb la col·laboració de Faberllull i de l’AAC.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"